Was de Ethereum ETF-goedkeuring een ‘buy the rumor, sell the news’-event?

Allereerst willen we Fortune favours the Brave bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Discord te volgen door hier te klikken of volg hen op X door hier te drukken!

Deze week is een heel belangrijke week geweest in de cryptomarkt, aangezien spot Ethereum ETF’s eindelijk goedgekeurd zijn. Laten we echter de effecten van dit nieuws onder de loep nemen.

Hoewel sommige verwachtingen werden waargemaakt, blijkt het toch een klassiek ‘buy the rumor, sell the news’ evenement te zijn geweest. Laten we de huidige situatie van Bitcoin (BTC) en andere belangrijke marktindicatoren grondig analyseren.

Falling wedge – CPI-update

Hoewel we na de goedkeuring van de Ethereum ETF een ‘buy the rumor, sell the news’ reactie hebben gezien, is er nog geen reden tot paniek. Wanneer er twijfels zijn, is het altijd goed om uit te zoomen en het bredere perspectief te bekijken. BTC heeft een aanzienlijke opwaartse beweging gemaakt na het uitbreken van de falling wedge en de positieve CPI-data. Dit is een normale marktreactie, en nu moeten we werken aan het vormen van een higher low, een solide basis bouwen, en ons voorbereiden op de volgende opwaartse beweging.

Ik richt mijn blik nu op de huidige supportniveaus, gevolgd door de support rond $64K, waar toevallig ook de golden pocket zich bevindt. Deze niveaus zijn cruciaal om in de gaten te houden voor het verder ontwikkelen van de marktstructuur.

Bitcoin-dominantie

De Bitcoin Dominantie (BTC.D) bevindt zich nog steeds buiten de wedge, maar staat op de bull market support band. Historisch gezien hebben we vanaf dit niveau vaak bounces gezien. We moeten afwachten of dit patroon zich opnieuw zal herhalen. De focus ligt nu op het sluiten boven de weerstand op zondagavond, wat een belangrijk signaal kan zijn voor de volgende beweging van de markt.

TOTAL2/3 & OTHERS-update

Naast BTC is het ook belangrijk om de bredere markt in de gaten te houden, inclusief TOTAL2 en TOTAL3, die de marktkapitalisaties van altcoins zonder Bitcoin en Ethereum volgen. Deze indices zijn belangrijke barometers voor het algemene sentiment in de altcoin-markt.

Maanfases

Een beetje astrologie kan geen kwaad op een vrijdagochtend ;). We zien weer een witte maan, en hoewel het misschien niet de meest conventionele analyse is, heeft deze fase in de huidige bullrun een hoog slagingspercentage gehad, met uitzondering van de laatste twee keren. In de eerdere gevallen zagen we tot zes keer toe hogere prijzen kort na een witte maan.

Afgezien van de maanfase ziet het grotere plaatje er nog steeds goed uit. Na een sterke opwaartse beweging volgt vaak een even sterke neerwaartse correctie. Dit is een normaal onderdeel van marktcycli. Het is belangrijk om een higher low te zetten, wat een gezond teken is voor verdere opwaartse bewegingen. Het voordeel van zulke scherpe bewegingen is dat ze vaak gevolgd worden door krachtige tegenbewegingen, wat positief kan zijn voor de voortzetting van de bullmarkt.

Conclusie

De goedkeuring van de ETH ETF heeft geleid tot een “buy the rumor, sell the news” reactie, maar dit is geen reden tot paniek. Bitcoin moet nu een higher low vormen en een solide basis bouwen voor de volgende opwaartse beweging. Het huidige supportniveau en de support rond $64K zijn cruciaal om in de gaten te houden. BTC.D en TOTAL2/3 blijven belangrijke indicatoren voor het bredere marktsentiment.

Met de ondersteuning van technische en astrologische signalen (witte maan), blijft de markt er gezond uitzien. Investeerders en traders moeten geduldig blijven en de komende bewegingen van de markt nauwlettend volgen om goed gepositioneerd te blijven voor de volgende fase van de bullmarkt.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Wil je vaker van dit soort updates ontvangen? Join dan de Discord via deze link en ontvang een week gratis! Ben je geïnteresseerd in een week gratis stuur (Santino) dan even een bericht in de Discord.

Waarom bij ons aansluiten?

📈 Actuele Marktanalyses: Van technische analyses tot fundamentele inzichten – we bieden diepgaande analyses om je te helpen beter te begrijpen wat er speelt in de crypto-markten.

💬 Interactieve Discussies: Stel vragen, deel je ideeën en leer van anderen in onze levendige discussies en Q&A-sessies.

🚀 Kansrijke Ontwikkelingen: Ontdek nieuwe altcoins, identificeer opkomende trends en vind potentiële winstgevende kansen.

📚 Educatieve Inhoud: Leer van educatieve bronnen, video-updates en begeleiding van ervaren leden om je crypto-kennis en handelsvaardigheden te verbeteren.

Ons doel is om een gemeenschap te creëren die gedreven wordt door het verlangen om te leren, te groeien en te slagen in de altijd veranderende wereld van crypto.

Sluit je vandaag nog aan bij Fortune Favors the Brave en begin je reis naar het vergroten van je crypto-winsten en het verfijnen van je handelsstrategieën. Samen verkennen we de kansen in de crypto-wereld en bouwen we aan een sterke, winstgevende toekomst. We zien je graag in onze community of volg ons op X door hier te drukken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!