Shiba Inu heeft kritiek ondersteuningsniveau verloren

Alle strijd ten spijt, slaagde Shiba Inu (SHIB) er niet in om enige noemenswaardige positie boven het niveau van $0,000024 te bereiken en ging weer omlaag, waardoor de deur openstond voor de bears. Er is een potentieel voor een bearish crossover van de 50-daagse en 100-daagse EMA’s na deze laatste dip; anders zal een somber beeld ontstaan.

Dit heeft Shiba Inu-investeerders angstig gemaakt nadat de token onder het belangrijke ondersteuningsniveau van $0,000024 is gezakt. Dit was een cruciaal ondersteuningsniveau in het licht van het aanwakkeren van de prijsstijging, maar de breuk nu stelt de token bloot aan grotere risico’s. Met de huidige prijs genoteerd op $0,00002391, lijkt de mogelijkheid van meer crashes imminent.

De andere, meer technische indicator om nauwlettend in de gaten te houden, zijn de voortschrijdende gemiddelden. De 50-daagse EMA staat op het punt om onder de 100-daagse EMA te kruisen, wat niet zo bearish is als een death cross, maar nog steeds een sterk signaal van een naderende trendverergering. Zo’n patroon is meestal een zeer sterke bearish indicator en geeft aan dat de neerwaartse trend mogelijk doorgaat of verergert.

De handelsvolumes zijn de laatste tijd gedaald, wat suggereert dat kopers op deze niveaus niet geïnteresseerd zijn. Dit gebrek aan vraag kan het moeilijk maken voor SHIB om te herstellen en boven het prijsniveau van $0,000024 uit te komen op de korte termijn. Bovendien is de Relative Strength Index onder het niveau van 50 gedaald.

Er is echter enige hoop. SHIB is eerder veerkrachtig geweest en cryptocurrencies zijn volatiele activa, dus het marktsentiment kan binnen enkele minuten omslaan. Als de prijs standhoudt in en rond het volgende mogelijke ondersteuningsgebied — rond $0,000021 — dan is er misschien nog hoop op een beweging naar boven. Zoals altijd, blijf voorzichtig en vermijd FOMO en probeer kalm te blijven terwijl de markt momenteel zeer onvoorspelbaar presteert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!