Ethereum overtreft marktkapitalisatie van Mastercard

De op één na grootste cryptocurrency, Ethereum, heeft de marktkapitalisatie van betalingsgigant Mastercard overtroffen. De marktkapitalisatie van Ethereum (ETH) is op dit moment ongeveer 450 miljard dollar, vergeleken met de $427 miljard van Mastercard.

De recente stijging van de marktwaarde van ETH komt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tekenen heeft laten zien van een positieve verschuiving met betrekking tot de goedkeuring van aanvragen voor Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s). 

Bloomberg-analisten James Seyffart en Eric Balchunas verhoogden onlangs de kans op goedkeuring van 25% naar 75%. Deze verandering is gebaseerd op aanwijzingen dat de SEC haar standpunt snel verandert, waarbij de beurzen worden gevraagd om hun ETF-aanvraag bij te werken ter voorbereiding op een mogelijke goedkeuring op 22 mei.

Fidelity Investments heeft direct actie ondernomen. Niet veel later hebben zij hun Ether ETF-aanvraag herzien en alle stakingfuncties die eerder in het voorstel waren opgenomen, weggelaten.

Aantal vastgezette Ethereum stijgt

Te midden van deze ontwikkelingen is Ethereum niet alleen in prijs gestegen, maar heeft het ook aanzienlijke bewegingen in andere marktstatistieken laten zien.

Volgens Glassnode is de totale waarde van Ethereum dat vastzit in staking gestegen van 43 miljoen ETH vorige maand naar ruim 44 miljoen ETH. Deze toename van het aantal Ethereum dat vastzit in staking onderstreept het groeiende vertrouwen van beleggers in de waarde en het nut van ETH op de lange termijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!