Fidelity verwijdert staking uit Ethereum ETF-aanvraag

Te midden van groeiende speculatie over de mogelijke goedkeuring van spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s), heeft Fidelity Investments zijn Ether ETF-aanvraag herzien, waarbij alle staking-functies die eerder in het voorstel waren opgenomen, zijn weggelaten. Deze update volgt op berichten dat ETF-uitgevers naar verluidt werden geïnstrueerd om hun 19b-4-aanvragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te herzien.

Fidelity wijzigt Ethereum ETF en sluit staking uit

In een op 21 mei bijgewerkte aanvraag heeft Fidelity zijn Ethereum ETF-voorstel gewijzigd, waarbij alle verwijzingen naar het potentiële gebruik van de onderliggende Ether voor staking zijn verwijderd. Fidelity’s op ETH gebaseerde ETF stelde voor het eerst een dergelijke opname voor in maart vorig jaar. Het was echter niet de eerste die de staking-functie elimineerde; Ark Invest bracht vorige week een soortgelijke wijziging aan in zijn voorstel. Vaneck’s strategie-adviseur, Gabor Gurbacs, merkte op X op na Fidelity’s wijziging dat andere uitgevers waarschijnlijk hetzelfde zullen doen:

“Fidelity heeft zijn S-1 Ethereum ETF-registratieverklaring gewijzigd en de ‘staking rewards’ uit de aanvraag verwijderd. Anderen zullen volgen,” zei Gurbacs. “Waarom? Vastgezette munten zijn een no-go voor liquide fondsen. Het zijn geen ‘beloningen’, het is rendement. Stemmen maakt het onderliggende een effect.”

Er wordt aangenomen dat de SEC gestaked Ethereum zou kunnen classificeren als een crypto-effect. Sommige individuen verwelkomden deze stap, in de overtuiging dat ETF’s anders overmatige stemmacht over het ETH-netwerk zouden kunnen uitoefenen. “Dat is eigenlijk het beste nieuws voor het hele Ethereum-netwerk,” antwoordde iemand aan Gurbacs. “Veel te veel stemmacht zou in de handen van de ETF-eigenaar zijn geweest. Niemand praat hierover,” voegde de persoon toe.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!