Dit is waarom deze week erg belangrijk is voor de cryptomarkt

Nu het bullish sentiment weer toegenomen is, is het belangrijk om alle factoren in de gaten te houden om te zien waar de cryptomarkt heen gaat bewegen. Het is daarom belangrijk om te vermelden dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zich opmaakt om te stemmen over een grote cryptowet die tot doel heeft te verduidelijken hoe digitale activa worden gereguleerd.

De tweeledige ‘Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act’ zou de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de bevoegdheid geven om crypto-activa als grondstoffen te reguleren als de blockchain waarop ze draaien voldoende gedecentraliseerd is.

Het wetsvoorstel zegt dat gedecentraliseerde blockchains niet eenzijdig door één persoon kunnen worden gecontroleerd. De potentiële wetgeving bepaalt ook dat geen enkele uitgevende instelling of gelieerde persoon 20% of meer van de digitale activa of het stemrecht van een gedecentraliseerde keten kan controleren.

Digitale activa die verband houden met blockchains die niet gedecentraliseerd zijn, zouden vervolgens door de Securities and Exchange Commission (SEC) als effecten worden gereguleerd.

Acht Republikeinen en drie Democraten hebben het wetsvoorstel gesteund, dat naar verwachting deze week in stemming zal worden gebracht.

De Blockchain Association, een cryptolobbygroep, heeft zijn steun uitgesproken voor de mogelijke wetgeving, en a16z Crypto, de investeringstak voor digitale activa van durfkapitaalgigant Andreessen Horowitz, zegt dat de wet “blockchain-projecten een pad zou geven om veilig en effectief te lanceren” in de Verenigde Staten.

Democratische leiders in het Huis van Afgevaardigden zijn niet van plan om tegen het wetsvoorstel in te gaan, maar hebben hun verzet tegen de mogelijke wetgeving geuit, volgens een rapport van Politico-journalist Eleanor Mueller.

In een e-mail aan leden van het Democratische Huis stelt de partijleiding dat het wetsvoorstel “tientallen jaren van juridische precedenten en jurisprudentie ondermijnt, waardoor onzekerheid ontstaat op onze traditionele effectenmarkt.” Het gaat verder met:

“Het wetsvoorstel biedt ook een veilige haven waarin entiteiten een ‘intentie tot registratie’ kunnen indienen als ze aan bepaalde vereisten voldoen, waardoor ze effectief worden beschermd tegen SEC-regels en -voorschriften totdat SEC en CFTC hun regels finaliseren, wat de bescherming van beleggers verzwakt en de deur opent voor fraude en marktmanipulatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!