Ethereum maakt zich op verdere stijging en neemt hiermee altcoins mee

De prijs van Ethereum (ETH) staat op het punt om zijn hoogste punt ooit opnieuw te bezoeken op korte termijn na een sterke opleving in de afgelopen dagen. De hernieuwde oproepen voor goedkeuring van een spot Ether ETF in de Verenigde Staten hebben altcoin-bulls weer tot leven gewekt. Als gevolg hiervan hebben korte termijn Bitcoin-investeerders winst genomen om hun aandacht te verleggen naar de altcoin-markt.

Volgens de laatste marktgegevens is de prijs van Ether tegen de Amerikaanse dollar in de afgelopen vijf dagen met ongeveer 20 procent gestegen en wordt op woensdag tijdens de vroege sessie in New York verhandeld op ongeveer $3.700.

De prijs van Ethereum werd bullish nadat de regering-Biden, via de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, haar houding ten opzichte van de altcoin-industrie wijzigde. Eerder deze week begon de Amerikaanse SEC met het betrekken van de spot Ethereum ETF-aanvragers, met als resultaat dat ten minste vijf uitgevers hun respectieve herziene 19b-4-documenten hebben ingediend.

Het cryptocurrency-vraagstuk is een belangrijk onderwerp geworden in de Amerikaanse verkiezingen van 2024, waardoor het Congres gedwongen wordt om aan het einde van deze maand over duidelijkere crypto-regelgeving te stemmen.

Na maanden wachten is de altcoin-industrie begonnen met een rally tegen Bitcoin (BTC). De dominantie van Bitcoin heeft al een onvermijdelijke omkering aangegeven na een jaar van stijgingen. Het ETH/BTC-paar is aanzienlijk hersteld van het meerjarige dieptepunt in de afgelopen dagen. Crypto-analist Mikybull Crypto deelde de volgende grafiek over de Bitcoin dominantie (BTC.D):

Mikybull Crypto / X

Met alle indicatoren die wijzen op een onvermijdelijke rally van de Ethereum-prijs tegen de Amerikaanse dollar, suggereren Lyra-optiemarktgegevens dat Ether tegen het einde van juni 2024 minstens $5.000 zal bereiken. Ook suggereren Lyra-marktgegevens een kans van 20 procent dat de Ethereum-prijs tegen juli 2024 $5.500 zal bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!