Bitcoin valt terug onder de $70.000, maar geloof blijft sterk

Op dinsdag herstelde de leidende cryptocurrency op de markt, Bitcoin (BTC), zich tot het cruciale niveau van $71.000. Echter, in de afgelopen dag is BTC er niet in geslaagd om boven dit niveau te blijven en beweegt het zich momenteel binnen het bereik van $69.900 tot $71.000. Ondanks deze daling is het geloof in de koningsmunt niet gedaald.

Saylors kernboodschap over Bitcoin

Michael Saylor, de oprichter van het business intelligence-bedrijf MicroStrategy, heeft de afgelopen vier jaar de inzet op Bitcoin van zijn bedrijf aanzienlijk vergroot. In augustus 2022 trad Saylor af als CEO en nam de rol van uitvoerend voorzitter op zich, waarbij hij de BTC-strategie van het bedrijf blijft leiden. Dit gebeurde precies vier jaar nadat MicroStrategy begon met regelmatige aankopen van BTC. Tot nu toe heeft het bedrijf maar liefst 214.400 BTC vergaard, met een fiat-waarde van meer dan $7,5 miljard.

Op 21 mei plaatste Saylor een tweet met een fundamentele Bitcoin-boodschap, waarin hij het conventionele financiële systeem dat over de hele wereld verspreid is, vergeleek met de iconische film The Matrix. Hij gelooft dat Bitcoin mensen kan helpen om uit deze Matrix te ontsnappen.

Hij deelde de tweet nadat de toonaangevende cryptocurrency in de afgelopen 24 uur 2,20% was gedaald, van boven de $71.000 naar het niveau van $69.800, waar het op het moment van schrijven wordt verhandeld.

BlackRock meldt de hoogste instromen van de afgelopen maand

Volgens gegevens van het @spotonchain-analytische account, hebben spot Bitcoin ETF’s op 21 mei aanzienlijke instromen ervaren die lang niet zo hoog waren geweest. Samen hebben deze fondsen meer dan $307 miljoen aan Bitcoin verworven.

Tot op heden zijn de netto-instromen gedurende zeven opeenvolgende handelsdagen positief gebleven, wat door de gegevensbron wordt benadrukt als een sterke trend. Het BlackRock-fonds registreerde een dagelijkse instroom van $291 miljoen als gevolg van een herstel, wat de grootste instroom was in de afgelopen 32 handelsdagen.

Wat betreft Grayscale, zag het geen enkele BTC binnenkomen na vier opeenvolgende dagen van ononderbroken instromen.

Ondertussen heeft de bekende cryptocurrency-handelaar en analist Ali Martinez getweet dat BTC momenteel minimale weerstand op de grafiek heeft. Hij adviseert handelaren om de belangrijke aanbodzone tussen $70.180 en $70.600 goed in de gaten te houden; op deze niveaus zijn 273.000 Bitcoins geaccumuleerd door meer dan 450.000 wallets. Volgens Martinez “zijn de kansen in het voordeel van de bulls.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!