Bitcoin en Ethereum blijven doorstijgen door deze factoren

Na weken van richtingloos handelen, vertoont de cryptomarkt weer een stijgende lijn. De CPI-gegevens tonen een daling van de inflatiecijfers in de VS, en daarnaast heeft het toenemende optimisme over de mogelijke goedkeuring van spot Ethereum ETF’s op maandag een brede bullish beweging in de markt gestimuleerd.

Experts reageren

Op basis van de huidige Bitcoin-prijsanalyse verwachten investeerders een stijging naar $100.000, ondersteund door het optimisme na de halvering. Bloomberg ETF-analisten, waaronder Eric Balchunas, hebben de waarschijnlijkheid van goedkeuring van Ethereum ETF’s verhoogd van 25% naar 75%. Met de Amerikaanse verkiezingen later dit jaar, kunnen bepaalde factoren worden gepolitiseerd om tijd te winnen en de cryptostem aan te trekken. Het aantal cryptocurrency-houders in de VS blijft groeien, en een dergelijke stap zou hun keuze voor kandidaten kunnen beïnvloeden.

Door deze ontwikkelingen is de waarde van Ethereum sterk gestegen. Dit doet denken aan de stijging van Bitcoin vóór de goedkeuring van de ETF op 10 januari. Ethereum bereikte het kritieke niveau van $4.000, maar daalde vervolgens naar $3.785, terwijl het binnen 24 uur een waardestijging van 21% behield.

Post-halvering situatie van Bitcoin

In april vond de Bitcoin-halvering plaats, waarbij de beloning voor miners per gemined blok werd verlaagd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Deze gebeurtenis, die elke vier jaar plaatsvindt, is essentieel om Bitcoin als een deflatoir activum te behouden en de continuïteit van het netwerk te waarborgen. De vermindering van beloningen en de halvering van het aantal nieuwe bitcoins dat op de markt komt van 900 BTC naar 450 BTC zorgt ervoor dat het bestaande aanbod geleidelijk afneemt. Als de vraag gelijk blijft of toeneemt, kan dit gunstige omstandigheden creëren voor een sterke prijsstijging.

De effecten van een Bitcoin-halvering worden echter meestal pas na verloop van tijd merkbaar, dus de stagnatie na het evenement in april en begin mei is te verwachten. Dit kan ook wijzen op positieve langetermijnvooruitzichten, wat de voorspelling van $100.000 voor 2024 ondersteunt. De prijsstijging van vorige week zette zich maandag voort en de Bitcoin-prijs bereikte $72,000. De opwaartse beweging, gestimuleerd door de hype rond de Ethereum ETF, verspreidde zich door de markt en verhoogde de totale marktwaarde tot $2,66 biljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!