CryptoQuant CEO voorspelt de volgende stappen voor Bitcoin

Het hoofd van het blockchain-analyseplatform CryptoQuant heeft in een nieuwe draad op X (voorheen Twitter) aangegeven dat Bitcoin (BTC) nog maar halverwege zijn huidige bull-cyclus is.

Ki Young Ju vertelde zijn 346.000 volgers dat de marktkapitalisatie van de nummer één cryptocurrency sneller groeit dan de gerealiseerde cap, een trend die volgens hem ongeveer twee jaar aanhoudt.

De gerealiseerde cap-metriek registreert de prijs van elke Bitcoin toen deze voor het laatst bewoog en heeft tot doel te peilen hoeveel houders winst of verlies maken.

Op basis van de onderstaande grafiek gaf Ki Young aan dat, “als dit patroon zich voortzet, de bull-cyclus in april 2025 kan eindigen”.

BTC handelt op het moment van schrijven voor $67.014. De marktkapitalisatie van de koningsmunt is de afgelopen 24 uur met meer dan 2% gestegen en in de afgelopen zeven dagen met meer dan 10% gestegen.

Het bedrijf van Young Ju, CryptoQuant, merkte tevens op dat kortetermijnhouders Bitcoin tegen lage of negatieve winsten verkopen. Het gaf aan dat handelaren hun ongerealiseerde winsten hebben uitgeput, waardoor de verkoopdruk op de BTC-markt is afgenomen. Het beschreef het als volgt:

“Kortetermijnhouders verkopen tegen lage of negatieve winsten, en handelaren hebben hun ongerealiseerde winsten uitgeput, wat leidt tot een verminderde verkoopdruk.”

CryptoQuant merkte tot slot op dat Bitcoin-saldi bij over-the-counter (OTC) handelsdesks zijn gestabiliseerd, wat betekent dat er minder aanbod op de markt komt. Het analysebedrijf waarschuwt echter wel dat de vraag naar BTC van permanente houders en grote investeerders “moet versnellen om de prijsrally in stand te houden”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!