Twee broers stelen $25 miljoen aan crypto in 12 seconden

Twee Amerikaanse broers die aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben gestudeerd, zijn gearresteerd voor hun vermeende deelname aan een snelle miljoenenroof van crypto.

Volgens een nieuw persbericht van het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) zijn de broers – Anton Peraire-Bueno, 24, uit Boston, en James Pepaire-Bueno, 28, uit New York – aangeklaagd voor drie misdrijven in verband met de vermeende diefstal van $25 miljoen van de Ethereum (ETH) blockchain in slechts 12 seconden.

Volgens het DOJ hebben de broers hun kennis van wiskunde en informatica ingezet om een unieke exploit te ontwikkelen die de validatie van Ethereum-transacties manipuleerde. Dit stelde hen in staat om crypto te stelen die in afwachting waren van privétransacties.

De broers worden beschuldigd van het maandenlang gebruiken van deze exploit en het verbergen van hun identiteit, evenals het verduisteren van de gestolen digitale activa.

Special Agent in Charge Thomas Fattorusso van het IRS Criminal Investigation (IRS-CI) New York Field Office verklaarde het volgende in het persbericht:

“Deze broers hebben naar verluidt een unieke manipulatie van de Ethereum blockchain uitgevoerd door frauduleus toegang te krijgen tot hangende transacties, de verplaatsing van de elektronische valuta te wijzigen en uiteindelijk $25 miljoen aan cryptovaluta van hun slachtoffers te stelen.

In dit geval volgde de Cyber Unit van IRS-CI New York simpelweg het geld. Ongeacht de complexiteit van de zaak blijven we vooroplopen in financiële strafrechtelijke onderzoeken met geavanceerde technologie en ouderwets speurwerk, zowel op als buiten de blockchain.”

De broers zijn aangeklaagd voor samenzwering tot het plegen van draadfraude, draadfraude en samenzwering tot het plegen van witwassen. Ze riskeren een maximale straf van twintig jaar gevangenisstraf als ze schuldig worden bevonden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!