Grote investeerders kopen grote getalen XRP

Zoals jullie allemaal meegekregen hebben, heeft de cryptomarkt een flinke boost gekregen door de recente stijging van de Bitcoin koers. Grote XRP-investeerders lijken echter hier al op gehoopt te hebben, aangezien zij grote getalen aan XRP hebben gekocht.

Uit gegevens blijkt dat de afgelopen twee weken zogenaamde whales meer dan 110 miljoen XRP-tokens gekocht ter waarde van ongeveer $55 miljoen. Deze belangrijke aankoop lijkt vertrouwen te tonen in XRP, de native token van Ripple, tijdens de voortdurende juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC).

De afgelopen 24 uur is de prijs van XRP met ruim 3% gestegen. Op het moment van schrijven handelt XRP op $0,5174, nadat het de weerstand op $0,5114 heeft doorbroken en de steun op $0,4974 heeft verlaten. De stijging van het handelsvolume met 12,39% over een periode van 24 uur geeft aan dat de opwaartse trend zich op korte termijn zou kunnen voortzetten.

Naast deze koersstijging geeft de stijging van 2,2% in Open Interest (OI) aan dat beleggers nieuwe posities betreden met de verwachting van meer prijsbewegingen. Ondertussen duidt een aanzienlijke afname van 46,56% in XRP-volumeopties op een potentiële afname van speculatieve handelsactiviteiten.

Deze grote accumulatie van XRP door whales zou de markt kunnen beïnvloeden en mogelijk een verschuiving in het marktsentiment kunnen veroorzaken. Over het geheel genomen weerspiegelen de positieve vooruitzichten voor de toekomstige prestaties van het grote actief vertrouwen en kunnen dit meer beleggers aanmoedigen om de markt te betreden.

Gezien de onzekerheid die wordt gecreëerd door de aanhoudende SEC-rechtszaak, lijken deze aankopen door grote investeerders op een cruciaal moment voor Ripple te gebeuren. Het is echter nog steeds onzeker dat het bedrijf de juridische strijd gaat winnen, ook al heeft het de beste papieren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!