Bitcoin koers op weg richting $84.000, aldus Glassnode-oprichters

Door een opmerkelijke gang van zaken is de Bitcoin koers uit zijn recente handelsbereik gebroken, met alleen al in de afgelopen 24 uur een stijging van 7%. Door de fikse stijging, mede veroorzaakt door de nieuwe CPI-cijfers vanuit de Verenigde Staten, test de cryptocurrency het weerstandsniveau van $66.000 en is het op weg richting een nieuw hoogtepunt.

De laatste momentumverschuiving in de prijsactie van Bitcoin heeft de aandacht getrokken van experts uit de industrie, met name de medeoprichters van het on-chain analysebedrijf Glassnode. Volgens hun analyse is de trigger voor een grotere marktstructuur al sinds de hoogtepunten van maart in de maak.

Bitcoin koers breekt uit

De medeoprichters van Glassnode geloven dat deze uitbraak al lang aan de gang is. Ze stellen dat ze hebben gewacht op de trigger om een grote bullish structuur te ontketenen sinds de hoogtepunten in maart, toen Bitcoin zijn huidige all-time high (ATH) van $73.700 bereikte, en het lijkt erop dat de markt dat eindelijk heeft gedaan.

De twee directeuren geloven dat de trigger de recente, lager dan verwachte Amerikaanse inflatiecijfers en de zwakkere detailhandelsverkopen waren, die zouden kunnen leiden tot een meer “verzachtende houding” van de Federal Reserve. Ze gaven aan dat dit de deur open zet voor een mildere houding van de Fed en leggen uit dat Bitcoin en de markt dit goed nieuws vonden. Als gevolg hiervan verwachten ze dat de prijs $66.000 zal bereiken, voordat $69.000 en dan zal stijgen richting $84.000. Ze geloven ook dat de altcoins deze beweging sterk zullen volgen.

Niet iedereen is bullish

Niet alle analisten zijn echter op de korte termijn even optimistisch. Cryptohandelaar en analist Justin Bennett suggereert dat Bitcoin het niveau van $65.000 moet vasthouden als nieuwe steun, waarbij hij waarschuwt dat de prijsniveaus van $68.000 en $73.000 zouden kunnen fungeren als weerstands- en liquiditeitszakken. Hij waarschuwt dat als Bitcoin de steun van $65.000 verliest, het terug is naar het “chopfest” – verdere consolidatie en volatiliteit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!