Nieuw inflatiecijfer zorgt voor stijgingen in de cryptomarkt

Gamestop en een door GME geïnspireerde memecoin zijn flink gestegen omdat het Amerikaanse inflatiecijfer met meer gestegen is dan verwacht, wat investeerders ertoe aangezet heeft om hun risicobereidheid in crypto en aandelen te vergroten.

De producentenprijsindex (PPI), die meet wat producenten voor hun goederen ontvangen, steeg in april met 0,5% en steeg met 2,2% op twaalfmaandsbasis, volgens de laatste publicatie van het Bureau of Labor Statistics (BLS). Dit is de grootste winst tot nu toe dit jaar en hoger dan de voorspelde 0,2%.

Ondertussen zijn de aandelenindices iets gestegen nu Wall Street de gegevens verwerkt, en Gamestop, het meme-aandeel dat in 2021 explodeerde waardoor hedgefondsen grote hoeveelheden kapitaal verloren, zet zijn heropleving voort na de terugkeer van de leider van de beweging, bekend als “Roaring Kitty”.

GME opende de dag met een prijs van $64, een stijging van meer dan 142% ten opzichte van gisteren. Sindsdien is het gedaald naar $42, nog steeds 164% ten opzichte van waar het vorige week eindigde.

Naast het aandeel, is een memecoin op Solana (SOL), die ook het GME-tickersymbool gebruikt, ook met meer dan 2266,13% gestegen in de afgelopen zeven dagen, wat analisten ertoe aanzet zich af te vragen of de markten weer een schuimig altcoin-seizoen ingaan.

Zo vertelde de pseudonieme analist Altcoin Psycho zijn 501.000 volgers op X (voorheen Twitter) dat GME niet zomaar een uitzondering zal zijn. Hij beschreef het als volgt:

“Gamestop zal hier niet de uitschieter zijn. Bestudeer 2019-2021 en denk na over waar dat geld vervolgens naartoe zal stromen.”

De analist gaf tevens aan dat aandelen binnenkort “de dynamiek van 2019-2021 zullen nabootsen” en dat “2024 interessant zou moeten zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!