Bitcoin prijs heeft officieel de gevarenzone verlaten, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Rekt Capital heeft gisteren aangegeven dat de Bitcoin prijs, na een correctie na de halvering, een bullish fase aan het betreden is.

De analist vertelde zijn ruim 466.000 volgers op X dat Bitcoin (BTC) een cycluspatroon uit 2016 lijkt te volgen, toen het na de halvering daalde – tijdens de zogenaamde ‘gevarenzone’ – en vervolgens naar nieuwe hoogten steeg. Hij gaf aan dat de koningsmunt nu de historische correctieperiode op de wekelijkse grafiek lijkt te hebben verlaten. Hij beschreef het als volgt:

“De ‘gevarenzone’ van Bitcoin na de halvering (paars) is officieel voorbij. En Bitcoin viert feest met een goede opleving na de lage steun in het heraccumulatiebereik.”

De analist gaf tevens aan dat hij van mening is dat Bitcoin waarschijnlijk zijn dieptepunt na de halvering van de cyclus al heeft bereikt toen het de grens van $56.000 bereikte. Hij zei het onderstaande:

“Als $56.000 niet het dieptepunt was, zal deze huidige terugval met 63 dagen officieel de langste terugslag in deze cyclus hebben geëvenaard. De geschiedenis suggereert echter dat deze huidige terugval eindigde op $56.000 en 47 dagen.”

Volgens de analist ligt de belangrijkste steun voor Bitcoin rond de $60.000, terwijl het momentum naar boven toe toeneemt, wat BTC weer naar $68.000 zou kunnen sturen. Hij sloot af met:

“Bitcoin vertoont vroege tekenen van vertraging van zijn verkoopmomentum en ontwikkelt langzaam een krul ten opzichte van de steun van ~$60.000. ~60.000 dollar moet behouden blijven, zoals het tot nu toe heeft gedaan, wil deze krul zich verder ontwikkelen en uiteindelijk stijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!