You have not selected any currencies to display

Ripple CEO gelooft dat SEC haar strijd gaat verliezen van crypto

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft in een recent interview op de World Class-podcast aangegeven dat hij voorziet dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de lange termijn de strijd tegen crypto zal verliezen, waarbij hij benadrukte dat de anti-crypto-standpunten en handhavingsacties van de SEC in het grote geheel niet veel betekenen. Hij beschreef het als volgt:

“Ze zullen op de langere termijn verliezen. Als je de voortdurende groei van crypto beschouwt als een tijdsboog van meerdere decennia, is dit niets. Het is een verkeersdrempel omdat ik zo optimistisch ben over hoe de toekomst van crypto eruit ziet. We zullen over twintig jaar terugkijken en zeggen: ‘God, dat was slecht.’ Maar weet je wat, een kleine hindernis.

Naar mijn mening zal de markt in vele, vele, vele, vele biljoenen worden gemeten, het zal de manier veranderen waarop heel veel transacties werken, omdat het een manier is om wrijving te verminderen, de kosten te verlagen en dingen efficiënter te maken. Het gaat op de lange termijn winnen, de beste technologie wint meestal op de lange termijn.”

Garlinghouse vervolgde zijn betoog met te stellen dat de bloeiende crypto-industrie in steen is gebeiteld omdat zelfs een van de best beheerde fiatvaluta’s – de Amerikaanse dollar – in de loop van de tijd zijn koopkracht verliest. Hij sloot af met:

“Het is onvermijdelijk. Op dit moment hebben we het over een crypto-marktkapitalisatie van $2,5 biljoen. Kijk, ik denk dat dit een gemakkelijke 10x is in de komende vijf tot tien jaar? Ja, geen probleem… dat voelt veilig.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!