You have not selected any currencies to display

El Salvador maakt holdings bekend via Mempool

El Salvador, bekend om zijn baanbrekende stap om Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel te adopteren, heeft een nieuwe belangrijke stap gezet in zijn cryptocurrency-investeringsstrategie. De regering heeft openbare toegang tot Bitcoin-investeringsgegevens geïntroduceerd via een gepersonaliseerde mempool, waardoor transparantie wordt geboden in haar crypto-bezittingen.

Volgens de laatste gegevens uit de mempool houdt El Salvador momenteel 5.748,76 BTC aan, met een waarde van meer dan $352,8 miljoen. Deze stap heeft tot doel de transparantie en verantwoording in het beheer van de Bitcoin-investeringen van het land te verbeteren.

Het Bitcoin-kantoor, een door de overheid beheerde entiteit die verantwoordelijk is voor het toezicht op Bitcoin-gerelateerde projecten, kondigde deze ontwikkeling aan via zijn officiële Twitter-account op 12 mei. Ze benadrukten dat iedereen nu toegang kan krijgen tot informatie over de Bitcoin-treasury van El Salvador. Bovendien onthullen de mempool-gegevens dat de regering van El Salvador de afgelopen maand nog eens 31 BTC heeft verworven.

DCA-strategie van Nayib Bukele Deze aankoop maakt deel uit van de Dollar Cost Averaging (DCA) strategie die in november 2022 is gestart door de president van El Salvador, Nayib Bukele. Bukele had aangekondigd dat de regering dagelijks 1 BTC zou kopen totdat Bitcoin onbetaalbaar werd met fiat-valuta’s.

De transparantie van de Bitcoin-bezittingen van El Salvador is wijdverbreid geprezen door de crypto-gemeenschap. Criptolawyer, een prominent figuur in de Latijns-Amerikaanse crypto-gemeenschap en oprichter van Legalrocks, een adviesbureau voor juridische zaken met betrekking tot Bitcoin, sprak zijn steun uit voor het initiatief.

Ze benadrukte dat de beslissing van de regering om haar BTC-bezittingen te publiceren iedereen ter wereld in staat stelt om hun Bitcoin-reserves in realtime te controleren, wat vertrouwen en verantwoording bevordert.

Ondanks de proactieve BTC-investeringsstrategie van de regering blijft de adoptiegraad van Bitcoin in El Salvador bescheiden. Volgens een studie van de José Simeón Cañas Central American University gebruikte slechts 12% van de lokale bevolking in El Salvador in 2023 minstens één keer Bitcoin om goederen en diensten te betalen.

De stap van El Salvador om openbare toegang te bieden tot zijn Bitcoin-investeringsgegevens via een gepersonaliseerde mempool toont zijn toewijding aan transparantie en verantwoording bij het beheer van zijn crypto-activa.

Dit initiatief zal naar verwachting meer vertrouwen opwekken bij investeerders en de wereldwijde crypto-gemeenschap, en de weg vrijmaken voor verdere adoptie en investeringen in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!