Handelsvolume cryptobeurzen keldert in april na zes maanden van stijgingen

De nieuwe gegevens tonen aan dat het totale handelsvolume van gecentraliseerde cryptobeurzen (CEX) in april sterk is gedaald na zes opeenvolgende maanden van stijgingen.

Volgens blockchain-tracker CCData daalde het gecombineerde volume van spotmarkt- en derivatenhandel op gecentraliseerde uitwisselingsplatforms met maar liefst 43,8% naar $6,58 biljoen.

De grafieken van het bedrijf geven aan dat in maart het gecombineerde volume ongeveer $11 biljoen was en in februari ongeveer $8 biljoen. De grafiek onthult echter ook dat het totale volume in april 2024 nog steeds hoger is dan in enige maand in 2023, behalve in december.

Bron: CCData/X

Volgens CCData waren de crypto-uitwisselingen die de grootste daling in volume zagen, Bybit, OKX en Binance, de grootste crypto-uitwisseling ter wereld qua volume:

“Als we naar individuele uitwisselingen kijken, was Binance (Grade A) de grootste Top-Tier spotuitwisseling onder de AA-A gegradeerde uitwisselingen qua volume in april, met een handel van $679 biljoen (een daling van 39,2%). Gevolgd door Bybit (Grade AA) met een handel van $133 miljard (een daling van 26,9%) en OKX (Grade A) met een handel van $126 miljard (een daling van 34,8%).”

Het gegevensverzamelende bedrijf meldt ook dat metaverse gaming, kunstmatige intelligentie (AI) en meme-tokens deze maand dubbelcijferige rendementen hebben gezien, terwijl layer-2 oplossingen voor schaalvergroting negatief staan. De grootste stijging was in de metaverse/gamingsector, die een stijging van 32,4% zag in rendementen vergeleken met vorige maand.

Bron: CCData/X

Tot dusver deze maand laten de rendementen in verschillende categorieën van crypto-assets een gemengd beeld zien. In de metaverse en gaming-sector is er een indrukwekkende stijging van 32,4% te zien. Ook meme-tokens en kunstmatige intelligentie (AI) hebben een sterke maand, met rendementen van respectievelijk 16,2% en 17,4%. Meer traditionele crypto-categorieën zoals Layer-1 en DeFi laten bescheidener groei zien met 7,1% en 6,7%. Staking en ExchangeTokens tonen ook groei, hoewel minder uitgesproken, met 4,0% en 3,5%. De infrastructuursector zag een minimale stijging van 1,6%. Opvallend is echter dat Layer-2 oplossingen voor schaalvergroting een daling van 4,2% vertonen. Deze gegevens zijn bijgewerkt tot 10 mei.

Bron: CCData/X

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!