Zakenman en zoon gelinkt aan ontvoering van crypto-investeerder

In Hongkong zijn onlangs een zakenman en zijn zoon gearresteerd door de politie. Het tweetal wordt namelijk verdacht van het ontvoeren van een crypto-investeerder. Beide personen, respectievelijk 70 en 30 jaar, hebben zichzelf aangegeven op het politiebureau. Dit volgens een artikel van de South China Morning Post.

Hoewel het tweetal niet direct betrokken was bij de fysieke ontvoering, werden beiden gearresteerd op verdenking van vrijheidsberoving en mishandeling. De politie maakte onlangs bekend dat er een verband was tussen de verdachten en de ontvoering, nadat ze ontdekten dan het vluchtvoertuig van de familie was gebruikt. Ze worden sinds woensdag 9 mei vastgehouden voor ondervraging.

Volgens een interne bron heeft de zakenman iets meer dan 1,5 jaar geleden via een vrouwelijke crypto-investeerder een investering gedaan van 1,9 miljoen dollar. Echter, toen de zakenman zijn geld probeerde terug te krijgen, werd de crypto-investeerder steeds onbereikbaarder.

Naar verluidt werd de 55 jarige vrouwelijker slachtoffer door vier ontvoerders met geweld uit haar auto getrokken. Daarbij zou de vrouw in een andere auto met zeven zitplaatsen geduwd zijn. Toen de echtgenoot van de vrouw wilde ingrijpen, werd er een taser op hem gericht.

Na de arrestatie van de zakenman en zijn zoon heeft de politie van Hongkong aangegeven dat ze nog steeds op zoek zijn naar de vier ontvoerders van het slachtoffer. Ze vermoeden dat deze personen betaald zijn om de ontvoering te plegen.

Vrouw uit Hongkong opgelicht voor $908.000

Onlangs meldden wij dat een 46-jarige huisvrouw uit Hongkong heeft aangegeven dat ze een verlies van 7,1 miljoen Hongkongse dollar ($908.000) heeft geleden door te investeren in een frauduleus crypto-investeringsplatform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!