You have not selected any currencies to display

Bitcoin kan lokale bodem bereiken volgens analist Cowen

De veel gevolgde crypto-analist Benjamin Cowen heeft zijn visie gedeeld over wanneer Bitcoin (BTC) mogelijk een bodem zou kunnen bereiken, terwijl het vlaggenschip digitale activum rond de $63.000 zweeft.

In een nieuwe video-update vertelde Cowen namelijk aan de 801.000 abonnees van zijn YouTube-kanaal dat de huidige prijsactie van Bitcoin meer lijkt op die welke volgde op het tweede halveringsevenement van de crypto-koning acht jaar geleden dan op de halvering in 2020. Hij gaf het onderstaande aan:

“Het lijkt erop dat het veel meer lijkt op 2016 dan op de andere twee cycli, wat eigenlijk wel logisch is. Ik bedoel, veel mensen die Bitcoin al een tijdje volgen, hebben deze cyclus meer vergeleken met die van 2016 dan die van 2020.”

Volgens Cowen zou het vlaggenschip crypto-activum mogelijk de cyclische bodem kunnen raken in de komende weken op basis van de Bitcoin Return on Investment (ROI) After Halving-metriek. De Bitcoin ROI After Halving-metriek is de verhouding van de huidige prijs ten opzichte van de prijs van BTC op het moment van halvering. De laatste halvering, die elke vier jaar de beloningen voor mijnwerkers halveert, vond plaats op 19 april.

“Als je kijkt naar 2016, wat relevant zou kunnen zijn om te vergelijken, dan zie je dat Bitcoin pas ongeveer drieënhalve maand na de halvering duurzaam boven een ROI van één uitkwam.

En ik weet niet of het zich zo zal ontwikkelen of niet, maar je kunt zien dat dat meer bewijs zou zijn voor een zomerbodem. Dat zou potentieel meer bewijs kunnen zijn voor een zomerbodem als je naar de ROI van Bitcoin kijkt als maatstaf vanaf de halvering en dit vergelijkt met de cyclus van 2016.”

Bitcoin wordt verhandeld voor $62.798 op het moment van schrijven, een kleine stijging gedurende de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!