Shiba Inu waarschuwt gemeenschap voor scams op Telegram

Het team achter Shiba Inu (SHIB) heeft een cruciale waarschuwing afgegeven aan de gemeenschap en hen gewaarschuwd voor de aanwezigheid van frauduleuze groepen die het vertrouwen van leden van de SHIB-gemeenschap willen misbruiken voor persoonlijk gewin. Dit waarschuwende bericht van het team arriveert nu de cryptocurrency opnieuw een belangrijke mijlpaal op de notering heeft behaald.

SHIB-team waarschuwt tegen oplichting

Het Shiba Inu-team heeft gepleit voor verhoogde waakzaamheid tegen oplichting gericht op leden van de gemeenschap. In een recente X-post (voorheen Twitter) gaf Shibarmy Scam Alerts, een social media-afdeling die zich toelegt op het blootleggen van oplichting, een strenge waarschuwing met betrekking tot meerdere oplichtingspogingen die zijn waargenomen op Telegram.

De zwendeltracker heeft er bij leden van de gemeenschap op aangedrongen op te letten voor nep- of frauduleuze groepen die zich voordoen als legitieme Shiba Inu-kanalen op Telegram. Ze onthulden tactieken die door deze misleidende kanalen werden gebruikt, waaronder “het beloven van weggeefacties, exclusieve inhoud, investeringsmogelijkheden en het bieden van hulp bij transactieproblemen om nietsvermoedende leden van de gemeenschap te misleiden”.

Met uitzondering van Telegram heeft de Shiba Inu-gemeenschap ook een toename gezien van oplichtingsactiviteiten via X, waarbij talloze oplichters zich op leden van de gemeenschap richten met behulp van soortgelijke nabootsingstactieken of phishing-aanvallen.

Beschermen van privacy

Terwijl Shiba Inu-leden op de hoogte werden gesteld van deze nieuwste zwendelaanvallen op de gemeenschap, schetste Shibarmy Scam Alerts ook verschillende manieren waarop SHIB-gemeenschapsleden hun privacy en veiligheid kunnen beschermen. De SHIB-tracker benadrukte het belang van het verifiëren van de authenticiteit van Telegram-groepen door te controleren op verificatiebadges en aankondigingen van gerenommeerde bronnen.

Bovendien benadrukte het team het belang van het vermijden van verdachte links en het niet delen van portemonnee-adressen in openbare chatrooms om de kans te verkleinen dat u een primair doelwit wordt voor kwaadwillende aanvallers. Ten slotte heeft Shibarmy Scam Alerts er bij gebruikers op aangedrongen op de hoogte te blijven van beveiligingswaarschuwingen en zich te houden aan optimale beveiligingspraktijken, zoals het melden van verdachte zwendelactiviteiten aan de relevante autoriteiten.

Shiba Inu genoteerd op Nexo

Te midden van pogingen om oplichtingspogingen binnen de Shiba Inu-gemeenschap te bestrijden, viert de cryptocurrency een nieuwe mijlpaal, waardoor vermeldingen van grote beurzen veilig worden gesteld. Nexo, een in Zwitserland gevestigd alles-in-één cryptoplatform, kondigde op 7 mei in een bericht op X aan dat het Shiba Inu officieel in zijn crypto-aanbod heeft geïntegreerd.

In zijn post prees de crypto-uitwisseling de indrukwekkende groei van SHIB door de jaren heen, waarbij de belangrijke rol werd benadrukt die de Shiba Inu-gemeenschap, inclusief haar ontwikkelaars en toegewijde supporters, heeft gespeeld bij het stimuleren van de ontwikkeling van het SHIB-ecosysteem.

Deze vermelding komt ook omdat de vraag van Shiba Inu op de bredere cryptomarkt in snel tempo groeit. Inclusief Nexo hebben meer dan 50 andere cryptoplatforms of beurzen SHIB genoteerd, zoals Binance, Robinhood, Bitget en recentelijk Bitcoin.com.au.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!