Ripple en XRPL Labs worden lid van DeRec Alliance

Ripple en XRPL Labs hebben onlangs hun krachten gebundeld met Swirlds Labs, ontwikkelaar van blockchain-netwerk Hedera, en de Algorand Foundation om lid te worden van de Decentralized Recovery (DeRec) Alliance.

DeRec Alliance, met leden als Acoer, BankSocial, Blade Labs, The Building Blocks, Casper Association, Constellation Network, The Hashgraph Association, HBAR Foundation en Revive Labs, werd opgericht door Hedera mede-oprichter Leemon Baird. De alliantie heeft tot doel het herstel van verloren digitale activa te versnellen door een open-sourceproces aan te bieden.

De Algorand Foundation en Swirlds Labs werkten in januari van dit jaar voor het eerst samen om de DeRec Alliance te vormen. Oprichtende leden geven feedback op het alliantiebeleid en de bestuursstructuur en krijgen een zetel van twee jaar in de Technical Oversight Committee.

De Nederlandse oprichter en CEO van XRPL Labs, Wietse Wind, sprak zijn steun uit voor het initiatief en zei het volgende:

“Naarmate we op weg zijn naar massale individuele adoptie, wordt het steeds duidelijker dat geavanceerde maar gebruiksvriendelijke oplossingen voor sleutelherstel nodig zijn. DeRec Alliance zet zich in voor het verbeteren van de interoperabiliteit en het verbeteren van de veiligheid. Het kwam op een cruciaal moment en bracht experts samen om de gebruikerservaring zonder compromissen te vereenvoudigen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!