You have not selected any currencies to display

Ethereum krijgt het nog moeilijk, aldus analist

De veel gevolgde analist Benjamin Cowen zei dat Ethereum (ETH) het risico loopt om de komende maanden meer neerwaartse druk te ondervinden. In een nieuwe video vertelde Cowen namelijk aan zijn 801.000 YouTube-abonnees dat monetair beleid waarschijnlijk een negatieve invloed zal hebben op Ethereum. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat ETH/USD hier nog steeds met enige tegenwind te maken heeft, vooral na de mogelijke afwijzing van het spot exchange-traded fund (ETF)

…Ik denk dat de impact die mensen gaan voelen gewoon afkomstig zal zijn van een strakker monetair beleid. Ze zullen het toeschrijven aan het spot ETF en ze zullen er mogelijk aan toegeven.”

Volgens Cowen zou ETH alleen kunnen stijgen onder één voorwaarde. Hij gaf hierover het volgende aan:

“Als ETH vanaf hier stijgt, komt dat alleen doordat Bitcoin veel meer stijgt.”

De veel gevolgde analist gaf aan dat het Ethereum/Bitcoin (ETH/BTC) pair daarentegen onder de meeste omstandigheden waarschijnlijk blijft dalen op basis van de geschiedenis. Hierover zei hij:

“Dus als Ethereum stijgt, zal Ethereum/Bitcoin waarschijnlijk blijven dalen. Als Bitcoin zijwaarts gaat, zal Ethereum/Bitcoin naar mijn mening blijven dalen. En als Bitcoin daalt, gaat Ethereum/Bitcoin waarschijnlijk ook omlaag omdat Bitcoin allerlei dingen heeft gedaan sinds 2022 begon. In acht van de tien kwartalen is Ethereum/Bitcoin gedaald, ongeacht of Bitcoin omhoog, omlaag of zijwaarts ging. Ethereum/Bitcoin ging over het algemeen omlaag.”

ETH wordt verhandeld tegen $3.002 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!