Tether gaat uitbreiden naar vier andere digitale sectoren

Tether, de uitgever van ’s werelds grootste stablecoin USDT, heeft een aanzienlijke reorganisatie aangekondigd omdat het van plan is uit te breiden naar andere digitale sectoren. Volgens een bericht omvat de herstructurering de oprichting van vier afzonderlijke divisies om de groeiende activiteiten te huisvesten.

Deze divisies omvatten Data, Finance, Power en Education. De Data-divisie zal de interesse van het bedrijf in technologie behartigen, terwijl Finance zich zal concentreren op het verbeteren van de financiële infrastructuur. Ondertussen zal Power zich concentreren op ondernemingen die verband houden met Bitcoin-mining, en Edu(cation) zal zorgen voor de soepele werking van initiatieven op het gebied van digitaal onderwijs.

Tether Data ontwikkelt en investeert in geavanceerde technologieën zoals AI en peer-to-peer platforms. Het heeft opmerkelijke vooruitgang geboekt met projecten als Holepunch, waardoor vooruitgang is geboekt in P2P-technologieën zoals Keet en Pear Runtime. Bovendien heeft Tether Data strategisch geïnvesteerd in Northern Data Group, een baanbrekend AI-bedrijf.

Bovendien fungeert de financiële tak van Tether, Tether Finance, als de basis van de traditionele stablecoin-producten en financiële diensten van het bedrijf. Tether Finance streeft ernaar het mondiale financiële systeem te transformeren, met behulp van blockchain-technologie om een robuuste financiële infrastructuur te creëren. De divisie maakt zich ook op om een tokenisatieplatform voor digitale activa te lanceren, dat de mainstream adoptie van digitale activa zou kunnen stimuleren.

De Tether Power-divisie waagt zich aan duurzame Bitcoin-mining-activiteiten in de mining- en energiesector. Deze stap sluit aan bij de toewijding van het bedrijf aan verantwoorde praktijken en het waarborgen van de integriteit van het wereldwijde monetaire netwerk.

Op onderwijsgebied zet Tether Power zich in om de toegang tot onderwijs in digitale vaardigheden wereldwijd uit te breiden. In combinatie hiermee omvatten de prestaties van Lugano het Plan B van Lugano en investeringen in platforms zoals de Academy of Digital Industries. Via deze initiatieven en partnerschappen wil Tether Edu het bewustzijn en de vaardigheid in blockchain- en peer-to-peer-technologieën bevorderen.

Het besluit van Tether om verder te kijken dan zijn USDT stablecoin benadrukt een toewijding aan bredere financiële empowerment. Het bedrijf streeft ernaar duurzame oplossingen te cultiveren die kunnen worden aangepast aan de veranderende behoeften van individuen, gemeenschappen en bredere entiteiten. Tevens wil Tether een proactieve rol spelen bij het vormgeven van een robuust en vooruitstrevend financieel en technologisch ecosysteem. Als zodanig legt het de nadruk op verantwoorde Bitcoin-mining, kunstmatige intelligentie-infrastructuur en gedecentraliseerde communicatieplatforms.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!