Whale verliest twee keer $4,5 miljoen in long-trade

Een crypto-whale heeft recentelijk meer dan $4,5 miljoen verloren bij twee pogingen om long te gaan op Ethereum (ETH), volgens de digitale activa-tracker Lookonchain. Lookonchain merkte op dat de whale $500.000 verloor bij hun eerste poging om in te zetten op het top smart contract platform, en vervolgens veel meer verloor bij hun tweede poging.

“Deze whale heeft zojuist alle 10.701 ETH ($33 miljoen) op Binance verkocht om schulden af te lossen, en verloor weer meer dan $4 miljoen! Hij ging long op ETH door ETH te storten op Compound en USDT te lenen om meer ETH te kopen.”

Compound (COMP) is een gedecentraliseerd uitleenplatform. Lookonchain merkte daarnaast op dat andere whales Ethereum aan het accumuleren zijn. Een whale heeft maandag namelijk 10.000 ETH ter waarde van $31,5 miljoen opgenomen van Binance en dit gestaked in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) project Pendle (PENDLE) en Renzo, een liquid restaking-token voor EigenLayer. EigenLayer is een restaking-protocol gebouwd op ETH.

De andere walvis heeft maandag 5.282 ETH ter waarde van $48,2 miljoen opgenomen van de crypto-exchanges Binance en OKX.

Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld voor $3.093. De op één na grootste crypto-activa op basis van marktkapitalisatie is bijna 12% gedaald in de afgelopen week en meer dan 14% in de afgelopen maand. Ethereum staat ook meer dan 36% lager dan zijn hoogste waarde ooit van $4.878, die het behaalde in november 2021.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!