Whale verliest $4.5 miljoen door twee keer long te gaan op Ethereum

Recentelijk verloor een cryptowhale meer dan $4,5 miljoen bij twee pogingen om Ethereum (ETH) long te gaan, zoals gerapporteerd door de digitale activatracker Lookonchain. Bij de eerste poging om het toonaangevende smart contract platform long te gaan, leed de whale een verlies van $500.000, gevolgd door aanzienlijk meer verlies bij de tweede poging.


“Deze whale verkocht zojuist alle 10.701 ETH ($33 miljoen) op Binance om schulden af te betalen, en verloor opnieuw meer dan $4 miljoen!

Hij ging long op ETH door ETH te storten op Compound en USDT te lenen om meer ETH te kopen.”

Lookonchain heeft opgemerkt dat andere grote investeerders Ethereum aan het verzamelen zijn. Op maandag heeft één van deze investeerders 10.000 ETH ter waarde van $31,5 miljoen van Binance gehaald en dit geïnvesteerd in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) project Pendle (PENDLE) en Renzo, een token voor het opnieuw inzetten van liquide middelen voor EigenLayer. EigenLayer is een protocol voor het opnieuw inzetten van middelen dat gebouwd is op ETH.

Een andere grote investeerder haalde op maandag 5.282 ETH ter waarde van $48,2 miljoen van de cryptobeurzen Binance en OKX.

Op dit moment wordt ETH verhandeld tegen $3.093. Het op één na grootste crypto-activum op basis van marktkapitalisatie is bijna 12% gedaald in de afgelopen week en meer dan 14% in de afgelopen maand.

Volgens CoinGecko is Ethereum ook meer dan 36% lager dan zijn hoogste waarde ooit van $4.878, dat het in november 2021 bereikte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!