Nieuw-Zeeland lanceert consultatie over CBDC met Digital Cash

Nieuw-Zeeland heeft de aandacht van de digitale activasector getrokken na de recente aankondiging van de Central Bank Digital Currency (CBDC) op het X-platform. Dit markeert een belangrijke ontwikkeling gezien de groeiende populariteit van CBDC’s wereldwijd.

Met andere woorden, de Reserve Bank van Nieuw-Zeeland begint aan een transformerende reis met de voorgestelde introductie van ‘Digital Cash’, wat een belangrijke mijlpaal is in de evolutie van monetaire systemen. Deze baanbrekende initiatief beoogt Nieuw-Zeelanders een veelzijdige betalingsoptie te bieden door een elektronisch alternatief te bieden voor traditionele bankbiljetten en munten.

Met ‘Digital Cash’ zouden individuen en bedrijven toegang hebben tot een veilige en efficiënte digitale valuta, ondersteund door de overheid en ontworpen om innovatie in de digitale economie te bevorderen.

Ondertussen benadrukt Ian Woolford, Directeur van Geld en Cash, de belangrijkste kenmerken van ‘Digital Cash’, waarbij hij benadrukt dat het de toegang tot centraal bankgeld vergemakkelijkt en naadloze digitale transacties mogelijk maakt. In tegenstelling tot traditionele betaalmethoden vereist ‘Digital Cash’ geen commerciële bankrekening, wat meer financiële inclusie en flexibiliteit aan gebruikers biedt.

Bovendien zorgt het privacygerichte ontwerp ervoor dat uitgavengewoonten vertrouwelijk blijven, waardoor het vertrouwen en de veiligheid in de cryptocurrency-sector worden versterkt.

Een nadere blik op de ontwikkeling De consultatieperiode, open van 17 april tot 26 juli 2024, biedt belanghebbenden een waardevolle gelegenheid om hun inzichten bij te dragen en de toekomst van ‘Digital Cash’ in Nieuw-Zeeland vorm te geven. Terwijl het land zich voorbereidt op een toekomst met verminderde afhankelijkheid van fysiek geld, maar niet volledig cashless, zal feedback van het publiek een cruciale rol spelen bij het verfijnen van de hoogwaardige ontwerp-opties voor de CBDC.

Met een meerfasige verkenning gepland tot ongeveer 2030, kunnen Nieuw-Zeelanders voortdurende kansen verwachten om de evolutie van hun monetaire ecosysteem vorm te geven.

Ondertussen komt deze update over de CBDC na recente oproepen van de Nieuw-Zeelandse minister van Handel, Andre Bayly, voor een ingrijpende herziening van het regelgevingskader voor digitale activa in het land, wat wijst op een verandering in aanpak gezien de bezorgdheid over trage adoptiesnelheden. Deze stap weerspiegelt een proactieve houding om de uitdagingen aan te pakken die de groei en experimenten met digitale activa in het land belemmeren.

Met Nieuw-Zeeland die naar regelgevende hervormingen neigt, anticiperen belanghebbenden op een meer bevorderlijk klimaat voor innovatie en ontwikkeling binnen de digitale activasector.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!