Vietnam vereist een wettelijk kader voor regulering.

Een ambtenaar van de regering van Vietnam heeft verklaard dat cryptocurrencies niet verboden zijn in het land. Desondanks benadrukte de ambtenaar dat er dringend behoefte is aan een wettelijk kader om hun gebruik te reguleren. Het Ministerie van Financiën is verantwoordelijk gesteld voor het opstellen van dit kader, dat naar verwachting tegen mei 2025 gereed zal zijn.

Het Ministerie van Financiën opgedragen om een kader te ontwikkelen

Een ambtenaar van het ministerie van Justitie van Vietnam benadrukte dat, hoewel cryptocurrencies niet verboden zijn, er behoefte is aan een wettelijk kader voor regelgeving. Cao Dang Dinh, adjunct-hoofd van de afdeling Civiel Recht van het ministerie, benadrukte de noodzaak om dit kader zo snel mogelijk te creëren.

Volgens een rapport van VN Express heeft Vietnam zijn centrale bank gevraagd om methoden te onderzoeken om te voorkomen dat cryptocurrencies worden gebruikt voor het witwassen van geld. Daarnaast heeft het Ministerie van Financiën de taak gekregen om een kader op te stellen voor de regulering van crypto-activa, dat naar verwachting tegen mei 2025 voltooid moet zijn.

Vietnam staat al bekend als een van de landen met een aanzienlijk aantal inwoners dat cryptocurrency bezit. Dinh benadrukte dat de dringende noodzaak voor een juridisch kader nog groter is vanwege de “aanzienlijke risico’s die deze activa met zich meebrengen en gemakkelijk kunnen worden misbruikt.”

Het Vietnamese Ministerie van Financiën heeft de afgelopen jaren onderzoek verricht naar crypto-activa. In 2021 werd een onderzoeksgroep opgericht om meer inzicht te krijgen in crypto-activa en om wetgevende hervormingen voor te stellen in de sector.

De taken van de onderzoeksgroep omvatten ook het adviseren van hulpmiddelen voor Vietnamese toezichthoudende instanties, zoals de bevoegdheid om licenties te verlenen, op te schorten of in te trekken. Daarnaast was de groep belast met het aanbevelen van reguleringen voor zakelijke praktijken en het melden van verdachte activiteiten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!