Bitcoin ETF’s zien grote uitstromen vóór scherpe prijsdaling

De afgelopen week was een achtbaanrit voor de Spot Bitcoin ETF’s, gekenmerkt door dramatische verschuivingen in het sentiment van beleggers en aanzienlijke fondsstromen. De week begon schokkend met een verbijsterende uitstroom van $223,8 miljoen op maandag, wat een nieuw record zette voor de grootste uitstroom in de geschiedenis van Bitcoin ETF’s.

Toename van uitstromen bij Bitcoin ETF’s

De trend van uitstromen zette zich voort, zij het op kleinere schaal, met een totaal van $18,6 miljoen aan netto uitstromen over verschillende belangrijke fondsen op dinsdag. Echter, op woensdag vond er een plotselinge ommekeer plaats toen Bitcoin ETF’s een heropleving zagen in instromen, in totaal $123,7 miljoen.

Bovendien daalden de uitstromen van GBTC naar een dieptepunt van $17,5 miljoen terwijl BlackRock’s IBIT $33,3 miljoen aan instromen waarnam. Ondertussen stond de Fidelity Wise Bitcoin ETF (FBTC) bovenaan met een instroom van $76,3 miljoen. Deze ommekeer bracht hernieuwd optimisme onder beleggers, wat wijst op een mogelijke verschuiving in marktsentiment.

Op donderdag registreerden de Spot Bitcoin ETF’s instromen van $91,3 miljoen. Echter, GBTC zag een verbijsterende uitstroom van $124,9 miljoen ondanks de opleving op woensdag. Daarentegen, ervoer de BlackRock Bitcoin ETF substantiële instromen van $192,1 miljoen.

De week sloot af met verdere fluctuaties in fondsstromen op vrijdag, aangezien de totale uitstroom $55,1 miljoen bereikte. GBTC was verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de uitstromen, met $166,2 miljoen, terwijl BlackRock’s ETF $111,1 miljoen aan instromen aantrok. Daardoor stegen de totale uitstromen van de week naar $82,5 miljoen.

Bitcoin prijs crash

De prijs van Bitcoin (BTC) crashte op zaterdag 13 april, volgend op een zwakke week van ETF instromen. Bovendien hebben massale liquidaties ook de daling versneld. Verder verspreidde het bearish sentiment zich door de markt met handelaren die agressief long posities liquideerden.

Op zondag 14 april bereikte Bitcoin zelfs een dieptepunt van $60.900 toen de crash zich versnelde. Op dit moment is de prijs van Bitcoin met 4,04% gedaald naar $64.602,22 op zondag, terwijl het een marktkapitalisatie heeft van $1,27 biljoen. Echter, het handelsvolume voor BTC steeg met 23,99% naar $59,76 miljard.

Volgens Coinglass werd in de laatste 24 uur een gigantische $342,03 miljoen aan BTC geliquideerd. Hiervan werd een verbijsterende $263,67 miljoen aan liquidaties toegeschreven aan long posities, wat de daling van de Bitcoin prijs zou kunnen hebben versneld. Daarnaast, meldde Cryptobenelux eerder een andere reden voor de mogelijke daling van BTC. In tegenstelling tot deze trend hebben crypto-analisten hun optimisme over de toekomst van BTC uitgesproken.

Ben Armstrong, ook bekend als BitBoy Crypto, een crypto-influencer, heeft zijn voorspelling verdubbeld dat BTC in 2024 de $100.000 zal raken. Bovendien merkte Michaël van de Poppe, een crypto-analist, op dat de Bitcoin bull run nog niet eens is begonnen.

Hij stelde dat de rally tot nu toe als reactie op de lancering van Spot Bitcoin ETF’s was. Daarnaast adviseerde hij om te kopen tijdens de dip en om altcoins te kiezen die laag staan in vergelijking met de waardering van BTC. Verder, met de aanstaande Bitcoin Halving gebeurtenis, wordt verwacht dat de BTC prijs nieuwe hoogtes zal bereiken.

In tegenstelling tot deze visies verwacht Doctor Profit, een andere crypto-analist op X, een beperkte

stijging van de BTC prijs als er een grote beweging komt. Temidden van de bearish trend nam hij zijn toevlucht tot X en schreef: “De volgende grote beweging is alleen omhoog tot 77-78k.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!