WIF & SHIB dalen terwijl populariteit memecoins groeit – Kan nieuwe crypto meme Dogeverse koppositie overnemen?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Memecoins zoals dogwifhat (WIF) en Shiba Inu (SHIB) hebben vanwege hun gigantische stijgingen meermaals laten zien waarom memecoins zo populair zijn binnen de crypto markt. Deze twee grote memecoins hebben recentelijk echter dalingen moeten accepteren. Daardoor is de crypto markt op zoek naar de volgende nieuwe crypto memecoin.

Shiba Inu en WIF hebben laten zien dat succesvolle cryptocurrencies niet altijd hoeven te vertrouwen op een onderliggende technologie die het utility geeft. In plaats daarvan kan de ondersteuning van een toegewijde community vaak significante koersstijgingen met zich meebrengen. 

Deze crypto trend heeft meermaals gezorgd voor ongelofelijke stijgingen. WIF wist bijvoorbeeld in enkele maanden tijd bijna 2000% te stijgen en ook Shiba Inu wist ondanks zijn grote market cap van $16 miljard al meer dan 154% te stijgen over de afgelopen 12 maanden. 

Nu bevinden zowel WIF als SHIB zich echter in een moeilijkere periode. Shiba Inu daalde over de afgelopen periode al met meer dan 15% terwijl ook WIF niet in staat meer is geweest om zijn ongelofelijke opwaartse trend vast te houden. 

Shiba Inu en dogwifhat koers grafiek – Bron: CoinMarketCap

Shiba Inu & dogwifhat koers analyse

Als we kijken naar de fundamenten van zowel Shiba Inu als dogwifhat, wordt het al snel duidelijk dat beide tokens zich in een moeilijke fase bevinden. De RSI van beide tokens is over de afgelopen periode gedaald en bij beide platformen geeft het MACD histogram een verkoopsignaal af. 

Daarnaast bevindt zowel SHIB als WIF zich onder de belangrijkste moving averages van de korte termijn. SHIB bevindt zich onder zowel zijn 10-daagse als 20-daagse moving averages terwijl WIF zich onder zijn 10-daagse, 20-daagse en 30-daagse moving averages bevindt.  Beide tokens bevinden zich wel boven de belangrijkste moving averages van de lange termijn. 

Deze fundamenten lijken erop te wijzen dat zowel SHIB als WIF op de korte termijn verder kunnen gaan consolideren. Op de lange termijn lijkt er echter meer mogelijk, met name als de externe marktcondities ook verbeteren. 

In de tussentijd staan er echter andere memecoins klaar die op de korte termijn wel aanzienlijke winsten kunnen realiseren. Historisch gezien zijn het vaak de memecoins met een lage market cap die ongelofelijke stijgingen weten te realiseren. Dit komt doordat deze populaire cryptomunten nog meer dan genoeg ruimte hebben om te stijgen, terwijl een token zoals Shiba Inu met een market cap van $16 miljard moeilijk x20 kan gaan. 

Om deze reden bespreken we hieronder een drietal cryptomunten die allemaal de potentie hebben om op de korte termijn aanzienlijk te stijgen. Al deze tokens hebben de juiste fundamenten en een geschikt team om het een van de nieuwe succesvolle meme crypto te maken. 

Dogeverse (DOGEVERSE) – Kan nieuwe meme crypto Dogeverse koppositie overnemen?

Dogeverse (DOGEVERSE) is een onlangs gelanceerd alternatief voor Dogecoin, de grootste memecoin van de wereld. Dogeverse is uniek doordat het zijn native DOGEVERSE token voor meerdere blockchains ontwikkelt. Op deze manier vormt het dus een ‘multi-chain alternatief’ voor Dogecoin. 

Gebruikers kunnen hier optimaal van profiteren. Allereerst kunnen ze hun portfolio diversifiëren om zo risico’s te spreiden. Daarnaast kunnen ze echter ook profiteren van de verbeterde liquiditeit van Dogeverse. Deze verbeterde liquiditeit zorgt ervoor dat de transacties​​ van Dogeverse sneller en goedkoper zijn. Dogeverse is beschikbaar op onder andere de blockchains van Ethereum, BNB, Polygon, Solana, Base en Avalanche. 

Van de totale token voorraad van Dogeverse zijn 30 miljard tokens beschikbaar tijdens de presale, dit is 15%. Daarnaast zal nog eens 10% van de token voorraad gereserveerd worden voor staking beloningen. Gebruikers kunnen de native DOGEVERSE token staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Op dit moment is er sprake van een APY van maar liefst 348%. Hierdoor is Dogeverse ook een van de beste staking coins op dit moment.

De Dogeverse presale bleek al snel een groot succes en heeft in enkele dagen al bijna $3 miljoen opgehaald. Doordat de prijs van de Dogeverse token elke presale fase stijgt, is dit het beste moment voor investeerders om in te stappen bij dit veelbelovende project. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, MATIC, AVAX, USDT en creditcard. 

Bezoek Dogeverse Presale

Slothana (SLOTH) – Nieuwe veelbelovende memecoin op Solana-blockchain

Slothana (SLOTH) is een nieuwe memecoin die ontwikkeld is op de Solana blockchain. Solana is recentelijk verantwoordelijk geweest voor meerder succesvolle memecoins en Slothana kan hier weleens de volgende in zijn. 

Met zijn unieke send-to-wallet airdrop systeem wist het project al snel het nodige kapitaal te verzamelen tijdens zijn presale fase. Via dit systeem kunnen gebruikers SOL tokens overmaken naar het wallet aders van Slothana om zo erg gemakkelijk deel te nemen aan de presale van het project.

Daarnaast kunnen gebruikers ook naar de officiële website van Slothana gaan en hier hun wallet verbinden om deel te nemen aan de SLOTH presale. Op dit moment worden de Phantom Wallet, Solflare Wallet, Coinbase Wallet en Trust Wallet geaccepteerd.

De presale is in staat geweest om al meer dan $10 miljoen op te halen en beweegt zich hierdoor naar zijn laatste fase. Dit betekent dat investeerders nog maar beperkt de tijd hebben om SLOTH tokens te kopen voordat deze token gelist wordt op exchanges. 1 SOL staat op dit moment garant voor 10.000 SLOTH tokens. Deze prijs kan echter aanzienlijk stijgen op het moment dat de token gelist wordt op exchanges. 

Bezoek Slothana Website

Smog (SMOG) – Direct op DEX gelanceerde memecoin

Smog (SMOG) is een nieuwe memecoin die direct op een DEX gelanceerd werd. Dat betekent dat er geen sprake was van een presale. De token is nu dan ook gewoon te koop op meerdere exchanges, waaronder de Jupiter en MEXC exchange. In de eerste 24 uur na zijn listing wist de token met meer dan 100% te stijgen en sindsdien is het in staat geweest om zijn waarde vast te houden. 

Smog is ontwikkeld voor de Solana blockchain en treed daarmee in de voetsporen van andere memecoin grootheden zoals DofWigHat en Bonk. Het team achter de token had een goede strategie klaarstaan die ervoor heeft gezorgd dat de token kan rekenen op de nodige populariteit. Het team had 50% van de token voorraad namelijk gereserveerd voor marketingdoeleinden. 

Daarnaast heeft het team ook nog eens 35% van de token voorraad geserveerd voor airdrop beloningen. Deze airdrops vormen een belangrijke factor in het aanhouden van een toegewijde community. Naast dat gebruikers tokens kunnen verdienen via airdrops kunnen ze ook beloningen verdienen door de Smog token te staken. 

Smog tokens worden op dit moment verhandeld rond de $0,128. De token is sinds zijn lancering met meer dan 160% gestegen ondanks dat het recentelijk een consolidatie fase heeft doorgemaakt. Gebruikers die de token vandaag kopen via de Smog website kunnen 10% korting ontvangen. 

Bezoek Smog Website

Sponge V2 (SPONGEV2)- Bekende memecoin met nodige potentie

Sponge V2 (SPONGEV2) heeft eerder dit jaar zijn tweede iteratie gelanceerd op de Polygon blockchain. Traders kennen de eerste versie van Sponge waarschijnlijk wel, deze token wist namelijk al snel een market cap te realiseren van maar liefst $100 miljoen. Het team achter deze token heeft er nu voor gekozen om de overstap te maken naar de Polygon blockchain vanwege de goedkopere en snellere transacties. 

Deze migratie bracht de nodige interesse met zich mee en leidde er ook dat dat de koers snel een market cap van $160 wist te realiseren. Ondanks een aanzienlijke correctie heeft de nieuwe cryptomunt nog steeds een market cap van boven de $80 miljoen. 

Waar de eerste versie van Sponge snel zijn waarde verloor vanwege zijn gebrek aan utility heeft SPONGEV2 dit beter voor elkaar. Deze versie van Sponge is namelijk een staking token en gebruikers zijn daardoor in staat om een passief inkomen te verdienen via de Sponge token. Daarnaast wordt de token ook gebruikt bij nieuwe Play 2 Earn spellen. 

Met de geïntegreerde utility en de migratie naar de Polygon blockchain ziet de toekomst van Sponge er positief uit. Het team van Sponge liet onlangs weten dat er grotere en betere exchange klaarstaan om de token te lanceren dus de kans is groot dat de Sponge token op de korte termijn verder stijgt in waarde. 

Bezoek Sponge Website

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!