Polkadot bereikt all-time high in actieve adressen

Het was een drukke week voor Polkadot, aangezien de activiteit op het netwerk toenam en de gemeenschap van het netwerk overweldigend stemde voor het sturen van een crypto-merkauto naar de Indy 500. Tevens zag Polkadot in maart een nieuw record bereiken in actieve adressen op zijn netwerk, met meer dan 605.000 actieve adressen on-chain aan het einde van de maand.

Volgens gegevens van DotLake zijn de meeste van die adressen gekoppeld aan het cross-chain smart contract platform Moonbeam, waarvan de 248.286 actieve adressen meer dan 41% van het totaal uitmaakten. Het op een na grootste deel bestond uit 191.861 adressen die rechtstreeks op Polkadot zijn gecreëerd.

Unieke accounts groeiden ook maand-op-maand, met in totaal 5.595.829 accounts met non-zero balansen aan het einde van maart, tegenover 5.534.246 de vorige maand, een toename van 1,11%, en meer dan 13% sinds het begin van het jaar.

Transacties op het netwerk stegen licht in maart, met 11.584.262 geregistreerde transacties tegenover 10.808.653 de vorige maand. Ze liggen nog steeds aanzienlijk lager dan hun piek van 31.788.349 geregistreerd in december 2023.

Polkadot zal zijn plek op de startgrid van de Indy 500 innemen in mei, nadat leden van de gemeenschap deze week hebben gestemd om IndyCar-racester Conor Daly te selecteren als merkambassadeur.

Na een gemeenschapsvoorstel om Daly te sponsoren dat met 95,8% goedkeuring werd aangenomen, zal de samenwerking 290.000 DOT, ter waarde van ongeveer $2,1 miljoen, toewijzen om de commerciële sponsorbijdrage van $1,7 miljoen voor het raceteam te dekken, plus andere kosten.

“Het feit dat duizenden individuen in de Polkadot-gemeenschap—niet een bedrijfsmarketingteam—hun stemmen hebben gebruikt om mij te kiezen als hun ambassadeur, is een ongelooflijke eer,” zei Daly in een verklaring. Hij voegde eraan toe dat dit “reflectief is voor de kracht van hoe een meer vrij en open internet er in de toekomst uit kan zien.”

Het op NFT’s gebaseerde races- en voorspellingsbeheerspel Exiled Racers heeft deze week de Base Racing League aangekondigd, een hybride cross-chain race-ervaring gebouwd bovenop het Polkadot-ecosysteemproject Moonbeam Network.

Base Racing League zal wekelijks Havoc Race Reveals en Battles aanbieden, waarbij spelers strijden om beloningen en partnerprijs-zwembaden. De league is gratis te spelen voor iedereen met een toegestane racepas.

Exiled Racers maakt gebruik van Moonbeam Network, een op Ethereum-compatibel smart contract platform op Polkadot dat gedecentraliseerde applicaties (dapps) in staat stelt om gebruikers, activa en diensten op meerdere ketens te bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!