De Bitcoin koers zet consolidatiefase voort – Wanneer kunnen we spektakel verwachten?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Sinds de bodem heeft de Bitcoin koers een prijsstijging doorgemaakt van ruim 370%, een ongekend grote stijging! Mensen lijken dat nog weleens te vergeten. “Bitcoin doet niets” en “Bitcoin gaat alleen maar naar beneden” zijn uitspraken die we geregeld voorbij zien komen in de comment sectie op YouTube en op andere socials. Het enige wat ik dan kan zeggen is: Kom eens van die 5 minuten tijdsframe af! “When in doubt, zoom out!”. Bitcoin is aan het consolideren rond een all-time high en zit in een macro uptrend. Hoe bullish wil je het hebben?!

Tuurlijk koelt de koers op een gegeven moment af. Dat is onvermijdelijk. Een langere consolidatiefase of een diepere correctie, het zijn allemaal mogelijkheden die voor de hand liggend zijn na zo’n mega stijging. In deze analyse zullen we je op de hoogte brengen van de belangrijkste levels en zorgen we ervoor dat je weer eventjes het grote plaatje helder voor ogen hebt. Lees snel verder!

Weekgrafiek

Zoals gezegd, de Bitcoin koers is aan het consolideren rond een all time high. Bijna iedereen die ooit een stuk Bitcoin gekocht heeft en heeft vastgehouden zou nu in de winst moeten staan. In mijn ogen hebben we nog een lange weg te gaan in deze bullcyclus, maar vergeet niet af en toe jezelf te belonen. Zeker als het “life changing money” is. Ik verwacht nog steeds dat we $100.000 (en veel hoger) gaan zien. Dat zou dit jaar in principe moeten kunnen gebeuren, maar logischerwijs hangt het er een beetje van af wat de Bitcoin koers in de tussentijd doet. Mochten we echter een stevige 30% correctie gaan zien verkleint die de kans aanzienlijk. Zo lang we rond de all-time highs blijven hangen is het een vrij reële kans.

Aan de onderkant zie ik het liefst dat we niet veel lager gaan dan $59.112. Aan de bovenkant dienen we de high op $73.881 te breken. Zo lang we tussen deze 2 prijsgebieden in blijven hangen hoeven we niet teveel spektakel te verwachten. Mochten we dat wél doen is het showtime. Onder $59.112 sluiten betekent veel lagere prijzen opzoeken, zoals onder andere de $53.000. Boven $73.881 sluiten betekent dat de weg vrij is voor $100.000 en hoger.

4-uur-grafiek

Ik heb in het rood even de compressie weergegeven. Wij traden niet op patronen, maar houden wel rekening met een compressie in de prijs. Compressie leidt doorgaans tot expansie (grote prijsbewegingen). Dat komt doordat er momentum wordt opgebouwd en dat komt er dan ineens hard uit zodra de koers kant kiest. Richting het einde van compressie wordt het ook riskanter om nog trades uit te voeren.

Er is nog één interessante mogelijkheid (high risk) en dat is letterlijk vanaf het prijsgebied waar we nu op liggen. Steun vinden op de blauwe zone (fair value gap) op $69.613-$69.275 en anders de grijze zone (orderblock support) op $69.275-$67.546 betekent de all time highs opzoeken. En dus ook de mogelijkheid om een breakout te forceren. Maar laten we niet te snel op de feiten vooruit lopen. Eerst maar eens zien dat we hier steun gaan vinden. Mochten we géén steun vinden kijk ik automatisch een stuk omlaag, richting $64.500 en potentieel lager. Denk dus aan je risicomanagement en het gebruik van een stoploss als je aan het traden bent.

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er op de hogere tijdsframes nog altijd fantastisch uit, maar is op de korte termijn wat onzekerder. Mochten we het steunpunt vasthouden kunnen we ons op gaan maken voor nieuwe all time highs. Verliezen we dat kan het tijdelijk een aardig bloedbad worden. Wees je daarvan bewust! Fijne dag gewenst!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!