Juridisch expert ontkracht drie misvattingen over XRP

XRP wordt nog steeds geconfronteerd met negatieve verhalen binnen de cryptocurrency-gemeenschap. Pro-XRP-advocaat Bill Morgan heeft onlangs drie van de meest hardnekkige misvattingen aangepakt, met als doel deze aanhoudende twijfels op te helderen.

De XRP-verkopen van Ripple onderdrukken de prijs niet

Een veel voorkomende zorg betreft de voortdurende verkoop van XRP-tokens door Ripple, waarbij sommigen geloven dat dit de prijs direct onderdrukt. Voorstanders van deze visie beweren dat deze verkopen een constante stroom ‘nieuwe’ XRP in omloop brengen, waardoor een neerwaartse druk wordt uitgeoefend.

Recent onderzoek wijst echter anders uit. Een recent rapport wijst op een gebrek aan vraag als de belangrijkste reden achter de ondermaatse prestaties van XRP in de huidige markt. Bovendien ervaart XRP, vergeleken met toppresteerders als Solana, aanzienlijk minder inflatiedruk.

XRP en juridische duidelijkheid

Een andere veel voorkomende misvatting draait om de juridische status van XRP. Sommigen zijn van mening dat, ondanks de uitspraak van de rechtbank dat XRP zelf geen effect is, specifieke verkopen wel als een effectenaanbod gezien kunnen worden.

Morgan benadrukt echter het ontbreken van een juridisch precedent dat deze bewering ondersteunt. Bovendien heeft de SEC publiekelijk verklaard dat zij niet van plan is in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechtbank met betrekking tot de classificatie van XRP.

De recente rechterlijke beslissing in de zaak SEC vs. Coinbase heeft ook vergelijkingen getrokken en zorgen geuit over de juridische status van XRP. Hoewel rechter Failla in het voordeel van de SEC oordeelde met betrekking tot tokens op beurzen die mogelijk in aanmerking komen als investeringscontracten, is het van cruciaal belang om de context te onderkennen.

Deze beslissing had betrekking op een motie tot afwijzing, en niet op een kort geding zoals in de XRP-zaak. Toonaangevende juridische geesten maken onderscheid tussen deze twee scenario’s, wat suggereert dat het Failla-besluit slechts een beperkte invloed heeft op de zaak SEC vs. Ripple.

De voorgestelde XRP-stablecoin

Een nieuwere misvatting die steeds meer terrein wint, is de overtuiging dat een voorgestelde XRP-stablecoin de rol van XRP zou vervangen, de vraag zou verminderen of de prijs negatief zou beïnvloeden. Deze visie lijkt vaker voor te komen onder nieuwkomers in de cryptocurrency-ruimte.

Deskundigen hebben deze theorie echter ontkracht en benadrukken dat de stablecoin waarschijnlijk bedoeld is als aanvulling op XRP door snellere en goedkopere grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken.

Conclusie

Naarmate het XRP-ecosysteem evolueert, zal het van cruciaal belang zijn om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en feit en fictie te scheiden voor investeerders en de bredere cryptocurrency-gemeenschap. Het aanpakken van deze hardnekkige misvattingen blijft dan cruciaal voor het bevorderen van een duidelijk begrip van het potentieel van XRP.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!