EigenLayer verwelkomt Google Cloud als validator

Google Cloud heeft zijn EigenLayer mainnet node operator gelanceerd, een belangrijke ontwikkeling voor het restaking protocol en zijn ecosysteem. In een post op X heeft Sam Padilla, web3 productmanager en node operator bij Google Cloud, het volgende gezegd: “Ik ben verheugd om te delen dat de Google EigenLayer mainnet operator operationeel is! Gefeliciteerd aan het EigenLayer-team met een succesvolle mainnet lancering.”

Google Cloud nam eerder deel aan EigenLayer’s “Operator Working Group” samen met 65 andere operators en individuele stakers, zo meldde de ontwikkelaar achter EigenLayer naar verluidt in een verklaring.

Google Cloud web3 staat momenteel vermeld als een node operator op het Goerli testnet voor EigenLayer, een restaking protocol dat ether (ETH) toestaat om tegelijkertijd op meerdere platforms gestaked te worden. Het protocol ging live voor stakers in juni.

Tot nu toe zijn er echter operators geweest die de beveiliging verhogen en stakers in staat stellen assets te delegeren op het testnet. De implementatie van de mainnet operator van Google Cloud is een cruciale stap naar het verwezenlijken van de ware visie van EigenLayer.

Google Cloud, de cloud computing service van Google, is gestaag op weg naar Web3 sinds Bloomberg voor het eerst onthulde dat het bedrijf in januari 2022 een blockchain divisie heeft opgericht. Later dat jaar lanceerde Google Cloud de Blockchain Node Engine, een service bedoeld om ontwikkelaars blockchain netwerk nodes gemakkelijker te laten draaien. Google Cloud startte in april 2023 een web3 startup programma.

Google Cloud heeft voorafgaand aan de integratie met EigenLayer interesse getoond in staking, door een Polygon validator te worden in september. Echter, de tech-gigant heeft een relatief bescheiden investering gedaan: Google Cloud heeft de op een na kleinste stake onder meer dan 100 validators.

In oktober 2023 kondigde het cross-chain protocol LayerZero een partnerschap aan met Google Cloud, waarbij het diende als de standaard oracle van LayerZero voor het verifiëren van transacties tussen blockchains.

De intrede van Google Cloud in web3 heeft discussie veroorzaakt, waarbij sommigen de aanwezigheid van de immense cloud computing service beschouwen als een grote bedreiging voor decentralisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!