Donald Trump verliest $3 miljoen met zijn crypto-investeringen

Pro-crypto Donald Trump heeft onlangs aanzienlijke verliezen geleden met zijn investeringen in cryptocurrency. Volgens een artikel van Benzinga is het portfolio van Trump in waarde gedaald tot $5,3 miljoen, wat resulteert in een verlies van meer dan $3 miljoen door de daling van Ethereum (ETH) en TRUMP in de afgelopen maand.

Het cryptoportfolio van Donald Trump krijgt een klap

Er wordt gemeld dat Donald Trump, de voormalige president, veel media-aandacht heeft gekregen om verschillende redenen, maar zijn betrokkenheid bij cryptocurrency is een van de meer intrigerende en verrassende aspecten.

Gedurende het afgelopen jaar heeft Trump miljoenen dollars verdiend met cryptocurrency, maar zijn portefeuille is volatiel geweest vanwege de toenemende schommelingen op de markt. De meeste cryptocurrency bezittingen van de voormalige president, die op hun hoogtepunt meer dan $8,5 miljoen waard waren, bestonden uit MAGA Coin. Op dit moment bedraagt de waarde echter $5,3 miljoen.

Trump’s Crypto verzameling

De cryptobezittingen van Trump begonnen met de lancering van de Trump Digital Trading Cards, een concept van non-fungible tokens (NFT’s). Na de verkoop van 45.000 NFT’s voor $99 per stuk in december 2022, ontvangt Trump royalty’s op basis van handelsvolumes. Hij heeft meer dan 1.800 Ethereum (ETH) en Wrapped Ethereum (WETH) ontvangen uit deze NFT’s.

Bij de lancering van de “limited edition collectie” van 44.000 NFT’s, of cartoonachtige handelskaarten, met afbeeldingen van Trump gekleed als een superheld, een lasser of een jager, ontstonden er speculatieve golven op de markt. Een dag later waren alle kaarten van $99 uitverkocht. Later in april lanceerden Trump en zijn zakenpartner, NFT INC LLC, een tweede serie, die ook volledig uitverkocht raakte.

Volgens Forbes werd er meer dan $8,9 miljoen opgehaald via de verkopen. De verklaring stelt dat de voormalige president $298.000 aan licentiekosten heeft ontvangen van het project. Dezelfde Trump-organisatie, CIC Digital, die de inning van de licentiekosten voor hem afhandelde, beheert nu zijn portemonnee.

Trump’s crypto card: Een troef voor verkiezingen?

De recente pro-crypto houding van Trump heeft de interesse van crypto-kiezers gewekt in zijn toekomstige beleid voor dit segment. Desondanks, lijkt het momenteel dat alleen maar instemmen met de handel in digitale activa niet voldoende is om crypto-kiezers te overtuigen.

Het is legitiem om je af te vragen of crypto-kiezers de Biden-administratie zullen steunen, gezien hun relatief strenge standpunt over de regelgeving voor cryptocurrency. Dit lijkt echter niet het geval te zijn. De belangen van Amerikaanse kiezers zijn veranderd. Gebaseerd op enquêtegegevens van Coinbase en Morning Consult voegt Forbes ook toe dat 22% van de respondenten die Bitcoin bezitten zich identificeerden als Democraten, 18% als Republikeinen en 22% als Onafhankelijken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!