Dogecoin zet zijn koersverloop voort na opmerkelijke prijsbewegingen vorige week

Dogecoin bevindt zich nu in een cruciale fase waarin het zijn koersverloop voor de rest van de maand probeert te bepalen, na een opmerkelijke reeks prijsbewegingen vorige week. De waarde van deze meme-token daalde vorige week van $0,2099 naar $0,1689, wat neerkomt op bijna een daling van 20% binnen een paar dagen.

Echter, lijkt het erop dat DOGE-investeerders deze week een andere benadering willen volgen, aangezien verschillende on-chain metrics aangeven dat er dit weekend mogelijk een volledige ommekeer naar bullish momentum zou kunnen plaatsvinden.

Toenemend handelsvolume van Dogecoin duidt op prijsstijging

De handelsactiviteit van Dogecoin is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen te midden van een groeiende koopdruk. Volgens Coinglass-gegevens is het handelsvolume van Dogecoin op de derivatenmarkt in de afgelopen 24 uur met 31% gestegen tot meer dan $4,61 miljard. Tegelijkertijd toont Coinmarketcap-data een stijging van 13% op de spotmarkt, wat resulteert in een totaal van $2,83 miljard in de afgelopen 24 uur.

Met deze toename in volume neemt ook de koopdruk toe, en Dogecoin profiteert hiervan. Het is interessant om op te merken dat de gestegen koopactiviteit de prijs van Dogecoin al met meer dan 6% heeft doen stijgen in de afgelopen 24 uur, tot $0,208. Bovendien is het aantal longposities van Dogecoin sterk gestegen, wat aangeeft dat handelaren verwachten dat de prijs blijft stijgen.

Toename in openstaande interesse

De openstaande interesse in Dogecoin is de afgelopen 24 uur gezond gestegen met bijna 10,15% tot $1,74 miljard, wat aangeeft dat er meer handelaren nieuwe posities openen in DOGE. Deze stijging in openstaande interesse geeft aan dat de bullish ommekeer die vorige week werd gezien in de prijsdaling van Dogecoin mogelijk genoeg momentum heeft, omdat handelaren verdere winsten verwachten gedurende de week.

Het grootste deel ($574,95 miljoen) van de openstaande interesse kwam van Binance. Bybit en het in Singapore gevestigde BingX kwamen respectievelijk op de tweede en derde plaats, met $449,44 miljoen en $229,42 miljoen.

Whale accumulatie duidt op groeiend vertrouwen in DOGE

De accumulatie van whales wijst op een toenemend vertrouwen in DOGE, zoals blijkt uit on-chain gegevens die laten zien dat grote hoeveelheden Dogecoins tijdens het weekend de cryptobeurzen hebben verlaten. Recentelijk meldde Whale Alerts de overdracht van 304 miljoen Dogecoins, ter waarde van $52,3 miljoen, van de cryptobeurs Binance naar drie privéportefeuilles.

DOGE naar $0,3?

Op dit moment wordt DOGE verhandeld tegen $0,2076, nadat het vorige week een dieptepunt van ongeveer $0,16 had bereikt. Wat interessant is, is dat de stijging in de genoemde statistieken samenviel met DOGE’s poging om tijdens het weekend door de weerstand van $0,20 te breken.

Nu DOGE boven $0,20 is uitgebroken, is het volgende doel voor de bullish beleggers $0,22. Als DOGE erin slaagt om boven $0,22 te sluiten en dit prijsniveau vast te houden, verwachten veel investeerders dat de stijging zal doorzetten naar $0,30 en verder.

Volgens een voorspelling is recente prijsactie teruggekeerd naar een bullish patroon voor DOGE. Als de geschiedenis zich herhaalt, zou dit patroon kunnen leiden tot een stijging van DOGE naar $12.

Dogecoin price chart from Tradingview.com

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!