De Bitcoin koers gaat met bijna 13% onderuit! Rampzalig of storm in een glas water?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De paniek slaat altijd snel toe in cryptoland. En ook niet vreemd, want mensen die al wat langer in de markt meedraaien hebben ongetwijfeld nog op hun netvlies gebrand staan hoe hard de markt onderuit kan gaan. Denk aan het uittoppen in 2017 en 2021, de coronacrash in 2020 (Bitcoin ging ruim 40% onderuit in één dag), het verliezen van de ‘eeuwige 6.000 dollar support’ in 2018, de FTX crash en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat soort dingen vergeet je niet snel. En toch is het belangrijk om dat in een bullmarkt toch los te laten. Die zogenaamde ‘bearmarkt ptsd’ moet je zo snel mogelijk van af komen, want het belemmert je prestaties in een bullmarkt.

In de update van vandaag gaan we dieper in op de belangrijkste prijsgebieden op dit moment, maar wil ik ook het moment aangrijpen om de rust terug te brengen en het perspectief van de markt te laten zien. Pak er mooi een bakkie pleur bij en lees snel verder!

Maandgrafiek

Uitzoomen naar de hogere tijdsframes kan al een hoop rust geven, op de momenten dat de koers onderuit aan het gaan is. We hebben net voor het eerst in de historie 7 (!) maandelijkse groene candle closes achter elkaar neergezet én hebben we de hoogste maandelijkse candle close ooit neergezet. Er is dus geen enkele reden om op dit moment in paniek te zijn. Correcties horen erbij, ook in bullmarkten. Het idee van “up only condities” kent wel de nodige nuances, want ook in up only condities gaat de markt weleens omlaag. En vaak stevig, snel en met veel geweld. Wat we tot nu toe aan correcties hebben gezien in de huidige bullmarkt is dus nog niets. Als je het vergelijkt met eerdere cyclussen, die vol zaten met 30 of 40% correcties valt het allemaal best mee toch?

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is het verhaal niet veel anders. De huidige situatie lijkt veel op de situatie die we in de vorige cyclus hebben gezien. Bitcoin had ook toen de all time high doorbroken en rond die fase zagen we meerdere stevige correcties, maar wel allemaal binnen een grotere consolidatiefase, wat ook nu het geval is. Ik denk nog steeds dat we een soortgelijke uitkomst gaan zien, waarbij we nu dus tijdelijk consolideren, ergens tussen de $74.000 en $59.000, om vanuit daar later de uitbraak omhoog te gaan maken richting $100.000 en hoger. $59.000 is het key level om vast te houden. Zo lang we daarboven blijven heeft het helemaal geen zin om naar veel lagere targets te kijken.

4-uur-grafiek

We hadden dit scenario al eerder besproken. Het lijkt erop dat we in een compressiefase zitten en die contouren worden steeds duidelijker. Dat betekent dus dat we hier in een afkoelfase zitten, maar dat er wel flink wat momentum wordt opgebouwd. Hoe nauwer de range wordt en hoe langer we blijven hangen des te heftiger de uitbraak zal zijn. De richting van de uitbraak kun je niet aan de hand van het patroon voorspellen, maar je kan wel logisch redeneren op basis van de totale context. We zijn aan het consolideren rond een all time high, nadat we net een nieuwe all time high hebben neergezet en in een zeer agressieve bulltrend zitten. De meest logische uitkomst is daarom ook omhoog uitbreken. Mochten we toch de onderkant gaan opzoeken is het van belang dat we $59.000 vasthouden. Zo lang dat gebeurt is er niets aan de hand. Aan de bovenkant wil je graag $74.000 met overtuiging doorbreken, zodat we de trend kunnen gaan voortzetten omhoog.

Conclusie

Kortom, de trend is nog altijd zeer agressief omhoog, maar lokaal lijken we iets van afkoeling en dus compressie te vormen. Dit soort consolidaties zijn eens in de zoveel tijd essentieel voor de trend, zodat indicatoren kunnen afkoelen, de markt kan wennen aan de nieuwe prijzen en we dus uiteindelijk met nieuw vers momentum de koers omhoog kunnen vervolgen. Ziet er dus prachtig uit! Paniekeren is dus niet nodig. Fijne dag!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!