SBF breekt stilte: Slachtoffers verdienen volledig terugbetaald te worden

De oprichter en voormalig CEO van de inmiddels ingestorte cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), heeft zich voor het eerst uit vanuit de gevangenis uitgesproken.

Vorige week veroordeelde een Amerikaanse rechter de gevallen FTX-oprichter tot 25 jaar gevangenisstraf nadat de voormalige cryptomagnaat vorig jaar werd veroordeeld wegens fraude.

Nu, in de eerste week van zijn gevangenisstraf van 25 jaar, heeft SBF berouw getoond over zijn daden en voor de mensen die slachtoffer zijn geworden, volgens een nieuw rapport. Hij zei het volgende:

“Het is het meeste waar ik elke dag aan denk… Ik heb nooit gedacht dat wat ik deed illegaal was. Maar ik probeerde mezelf aan een hoge standaard te houden, en dat voldeed ik zeker niet.”

Vorige week meldde de Financial Times, onder verwijzing naar twee mensen met kennis van de herstructureringsonderhandelingen, dat de geïmplodeerde cryptobeurs zijn voormalige klanten waarschijnlijk 120-140% van de waarde van hun bezit zal betalen op de dag dat FTX in november 2022 faillissement aanvroeg.

De voormalige CEO beweert tevens dat er voldoende activa zijn om klanten al een tijdje terug te betalen. Hij zegt dat hij er alles aan doet om van achter de tralies te helpen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik heb de wanhoop, frustratie en het gevoel van verraad van duizenden klanten gehoord en gezien; ze verdienen het om volledig betaald te worden, tegen de huidige prijs…

Dat had in november 2022 kunnen en moeten gebeuren, en het zou vandaag kunnen en moeten gebeuren. Het is ondraaglijk om ze dag na dag te zien wachten.”

Hij sloot zijn verhaal tevens af met het nemen van verantwoordelijkheid voor zijn daden, waarbij hij het volgende aangaf:

“Ik word elke dag achtervolgd door wat verloren is gegaan. Het was nooit mijn bedoeling iemand pijn te doen of iemands geld af te nemen. Maar ik was de CEO van FTX, ik was verantwoordelijk voor wat er met het bedrijf gebeurde, en als jij verantwoordelijk bent, maakt het niet uit waarom het slecht gaat. Ik zou er alles voor over hebben om ook maar een deel van de schade te kunnen herstellen. Ik doe wat ik kan vanuit de gevangenis, maar het is enorm frustrerend om niet meer te kunnen doen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!