LMAX-CEO gelooft in een Bitcoin koers van zes cijfers

De CEO van LMAX Group voorspelt dat Bitcoin in de toekomst een waarde zal bereiken met zes cijfers. Hij verklaarde dat dit gebaseerd is op de principes van vraag en aanbod, waarbij de toewijzing van Bitcoin naar verwachting tussen de 3% en 5% van de mondiale activa zal bedragen. Hierdoor zouden de prijzen van Bitcoin aanzienlijk hoger moeten liggen dan wat we vandaag zien.

3% tot 5% toewijzing zou enorm goed nieuws zijn

In een recent interview met CNBC besprak David Mercer, CEO van LMAX Group, de toekomst van Bitcoin en de impact van de groeiende vraag naar spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). LMAX Group is een wereldwijd financieel technologiebedrijf en een vooraanstaande onafhankelijke exploitant van meerdere institutionele uitvoeringsplatforms voor FX- en cryptocurrency-handel.

Mercer benadrukte dat als BTC een standaard portefeuilletoewijzing wordt, met “3%, 5% van de portefeuilles van mensen of de activa in de wereld die aan Bitcoin worden toegewezen,” dit zou leiden tot een opmerkelijke prijsstijging. “Gebaseerd puur op vraag en aanbod – en we hebben nog nooit zoiets gezien,” voegde hij eraan toe.

“Je zou de prijs van Bitcoin moeten zien als veelvouden van wat het vandaag is … Ik denk wel op een langere termijn – vijf jaar, tien jaar – dan zal het zeker verhandeld worden in zes cijfers, in plaats van vijf cijfers zoals het vandaag is.”

Dit opent de activaklasse voor iedereen

Hij sprak over de impact van spot Bitcoin ETF’s en de groeiende interesse in cryptovaluta, waarbij hij opmerkte: “Als je kijkt naar alle instellingen die we bedienen – binnen onze groep handelen we met 35 van ’s werelds top 40 banken, alle grote handelsfirma’s ter wereld en meer dan 200 makelaars – de groep die we historisch hebben uitgesloten, zijn de banken.”

Verder voegde hij toe: “Ze konden handelen in futures, maar niet in de fysieke valuta zelf. Wat je nu ziet, is dat de onderliggende waarde voor deze ETF’s fysiek is.” De CEO verduidelijkte deze punten door hetzelfde te zeggen:

“Ik denk dat dit over het algemeen de activaklasse voor iedereen democratiseert. Het opent de markttoegang van detailhandel tot institutionele beleggers. Dat betekent dat zelfs de bureaus voor vermogende particulieren, de afdelingen voor privévermogen bij banken, nu producten kunnen aanbieden die rechtstreeks blootstelling geven aan de activaklasse

“Ik denk dat naarmate alle instellingen in de loop der tijd comfortabeler worden met het gedrag van de activaklasse, je mensen steeds dichter bij het activum zelf zult zien komen en het kernactivum zult bezitten, dat Bitcoin, Ethereum of Solana is.”

In de tussentijd groeit het optimisme over Bitcoin onder veel mensen, met voorspellingen van aanzienlijke prijsstijgingen na de aanstaande halvering. Een voorbeeld hiervan is de verhoging van de BTC-prijsvoorspelling voor dit jaar door Standard Chartered Bank, van $100K naar $150K. De CIO van Bitwise heeft verklaard dat zijn bedrijf op lange termijn gelooft dat Bitcoin zich in een “woeste bullmarkt” bevindt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!