Dogecoin oprichter: Sombere vooruitzichten onder AI dominantie

Eén van de twee makers van DOGE heeft een verklaring afgegeven over AI die velen angstaanjagend kunnen vinden.

Billy Markus, die op het social media platform X (voorheen Twitter) bekend staat als “Shibetoshi Nakamoto”, is een software-engineer die samen met Jackson Palmer in 2013 de iconische meme coin DOGE heeft ontwikkeld.

AI staat op het punt om menselijke banen over te nemen

Naast het delen van inzichten over Dogecoin, Bitcoin en andere cryptocurrencies, deelt Markus ook zijn standpunten over diverse onderwerpen, zoals politiek en maatschappelijke kwesties. Eerder deze week heeft Shibetoshi Nakamoto, zijn alias op social media, een discussie over kunstmatige intelligentie aangekaart via zijn account.

Markus lijkt pessimistisch te zijn over de impact van AI op de toekomst van de mensheid. Hij heeft zijn meer dan twee miljoen volgers gevraagd naar hun mening over wanneer verschillende banen zullen worden vervangen door AI. Hij plaatste het volgende:

“Hoe lang denk je dat je nog hebt voordat je baan wordt vervangen door AI?”

Dit bericht zorgde voor veel opmerkingen van gebruikers, waarin de meningen verdeeld waren. De conclusie is echter dat veel banen zullen verdwijnen door AI.

Grok AI ondervraagt Elon Musk

Een goed voorbeeld van de ontwikkeling van AI is de de chatbot ontwikkeld door Elon Musk’s startup xAI en geïntegreerd in X door de tech-magnaat, genaamd Grok AI, die zijn eigen maker ter discussie heeft gesteld.

Als onderdeel van een experiment uitgevoerd door de oprichter van het data-analysebedrijf CryptoQuant, Ki Young Ju, erkende Grok de verdiensten van Musk voor het introduceren van elektrische voertuigen, herbruikbare raketten en plannen voor Marskolonisatie. Echter, de bot maakte een controversiële opmerking over de naam die Musk had gekozen voor zijn zoon – X Æ A-12.

In reactie hierop zei Young Ju dat ChatGPT nooit in staat zou zijn om zijn maker, Sam Altman, en zijn bedrijf OpenAI te bekritiseren.

De snelle ontwikkeling van AI is echter een onderwerp wat veel mensen bezighoudt. Waar deze technologie zichzelf heen zal ontwikkelen is onduidelijk, waardoor het ook gelijk als ‘eng’ kan worden beschouwd. Eén ding is echter zeker, AI is hier om te blijven en er zal de komende tijd een hoop veranderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!