Crypto nieuws analist voorspelt: XRP koers klaar voor pump na Ripple-rechtszaak – Kan Ripple 1 euro worden?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Het lukt de Ripple koers maar niet om verder te stijgen. De koers van de bekende cryptomunt van Ripple Labs blijft consolideren rond dezelfde koersniveaus. 

Ripple Labs zijn cryptomunt heeft het de afgelopen jaren zwaar te verduren gehad. De token kwam dan ook niet altijd positief in het crypto nieuws. Het moederbedrijf werd door de Security and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd, omdat het volgens de beurswaakhond ongeregistreerde effecten aan het verkopen was. 

Vorig besloot rechter Analisa Torres dat de verkoop van XRP aan derde partijen niet als ongeregistreerd effect kan worden gezien. De Ripple koers wist toen met 100% binnen een dag te stijgen. Sinds toen is de koers flink gedaald en de altcoin wordt op dit moment rond $0,61 verhandeld.

Deze week kwam nieuws naar buiten dat de SEC Ripple Labs een boete oplegde van maar liefst $1,95 miljard. Er zou $876 miljoen betaald moeten worden voor de gemaakte winsten met de verkoop van XRP. Dit vormt het nieuwe hoofdstuk in de Ripple rechtszaak. Daarnaast moet het moederbedrijf $876 miljoen betalen voor de boete die het opgelegd krijgt en er moet ook nog eens $198 miljoen aan rente worden betaald.

De advocaat van Ripple Labs, Stuart Alderoty, is het niet eens met de opgelegde boete en verklaart in het crypto nieuws dat de SEC valse beschuldigingen uitte. De CEO van Ripple Labs, Brad Garlingerhouse, vindt dat de SEC buiten de wet om gehandeld heeft en het moederbedrijf ten onrechte heeft beoordeeld. Ripple Labs zal volgende maand met een reactie komen op de eis die de SEC heeft gesteld.

Ripple koers verwachting – Kan Ripple 1 euro worden?

Het crypto nieuws rondom de altcoin is dus niet erg bullish. Het vertrouwen van investeerders is geschaad door het continu in de clinch liggen van de SEC met Ripple Labs. 

In de bovenstaande afbeelding is te zien hoe de Ripple koers zich vanaf november 2021 in een range bevindt tussen $0,29 en $0,95. De koers consolideert dus al 896 dagen in hetzelfde gebied, wat aangeeft dat de interesse in XRP een stuk lager is dan in altcoins zoals Solana en Cardano. 

De Ripple koers is vanaf begin februari wel bezig aan uptrend. In de onderstaande afbeelding kan waargenomen worden dat er higher highs en higher lows in de koers gevormd worden. Vanaf 11 maart is er een kanteling in de trend te zien en heeft de koers na zijn lokale top lower lows en lower highs neergezet. 

Het lijkt er dus op dat de Ripple koers verder naar beneden zal dalen. Wel is het mogelijk dat de altcoin een verdere stijging ziet wanneer crypto munten zoals Bitcoin en Ethereum een verdere stijging zien. Deze grootmachten binnen de crypto sector werken vaak als leidraad voor de rest van de altcoins. 

Het eerstvolgende resistance level waar XRP dan waarschijnlijk tegenaan zal lopen ligt rond $0,71. Een support level voor een daling verder naar beneden ligt rond $0,58, hier zullen kopers hoogstwaarschijnlijk de markt betreden.

Alternatieven voor XRP van Ripple

Nu het onzeker is wat de Ripple koers zal gaan doen vanwege de opgelegde boete en het verdwijnen van vertrouwen in XRP, kunnen investeerders overwegen om een diepere blik in de crypto sector te werpen.

Vanaf 2016 is de ICO (Initial-Coin-Offering) periode gestart. Tijdens deze periode haalden projecten zoals Ethereum en Cardano geld op. Vorig jaar zagen we een soortgelijke trend ontstaan, waarbij nieuwe crypto projecten geld inzamelden om een start mee te maken. 

Tijdens de zogeheten crypto presales van deze nieuwe crypto projecten, was het mogelijk voor vroege investeerders om tokens te kopen tegen een relatief lage koers. Deze crypto munten waren toentertijd nog niet openbaar verhandelbaar via exchanges, maar toen dat wel mogelijk werd schoot de koers soms binnen enkele dagen de lucht in.

In dit artikel duiken we verder in op vijf crypto met potentie bieden voor vroege investeerders. Erken wel de risico’s die deze projecten met zich meebrengen en wees behoed voor eventuele verliezen voordat er een investering gedaan wordt.

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) – Staking rewards uitgekeerd in Bitcoin

Het eerste crypto project dat we onder de loep nemen is Bitcoin Minetrix. Dit crypto project ging in 2023 met zijn presale van start en is sindsdien razend populair geworden. Met de presale is inmiddels al $12,6 miljoen ingezameld, wat aangeeft dat er sterke interesse in Bitcoin Minetrix is. 

Waar deze interesse vandaan komt, is wellicht de optie om actief deel te nemen aan het minen van Bitcoin via Bitcoin Minetrix. Gekochte tokens kunnen gestaked worden, waarmee cloud credits verdiend kunnen worden. Deze cloud credits kunnen vervolgens ingezet worden om deel te nemen aan het minen van Bitcoin.

Dit wordt mogelijk gemaakt omdat Bitcoin Minetrix op de Ethereum blockchain gebouwd is, wat het een ERC-20 token maakt. 

Mis de kans dus niet om deel te nemen aan dit duurzame crypto project en betreedt vandaag de wereld van Bitcoin Minetrix nog.

Koop $BTCMTX Hier

Slothana ($SLOTH) – Is dit de nieuwe meme coin op de Solana-blockchain?

De afgelopen maanden hebben we de koersen van meme coins op de Solana blockchain de lucht in zien schieten. De ene na de andere meme coin steeg met honderden procenten, waardoor investeerders op zoek zijn naar de volgende meme coin die tientallen keren over de kop gaat. 

Een nieuwe meme coin op de Solana blockchain is Slothana. De meme coin is gebaseerd op een luiaard, net zoals dat Dogecoin gebaseerd is op een hond. Tijdens de presale van de $SLOTH token is er al meer dan $1,3 miljoen opgehaald. 

De kans is dus aanwezig dat Slothana de volgende meme coin wordt die flink gaat stijgen en een fors rendement kan opleveren. 

Wees er dus op tijd bij om te investeren in Slothana, dit kan via de officiële website van het crypto project.

Koop $SLOTH Hier

Dogecoin20 ($DOGE20) – Volgende hoofdstuk van meme coin mania

Dogecoin20 is een nieuwe variant van de bekende meme coin Dogecoin. Dogecoin20 heeft met de presale van de $DOGE20 token al meer dan $10 miljoen opgehaald. Gaat het Dogecoin20 eveneens als Dogecoin lukken om een groot succes te worden?

Het flinke bedrag dat al opgehaald is met de presale geeft daar wel alle schijn van. De veelbelovende cryptomunt van Dogecoin20 is ontwikkeld op de Ethereum blockchain, waardoor het, net als Bitcoin Minetrix, een ERC20-token is. 

Dogecoin20 onderscheidt zich van Dogecoin omdat het een beperkte voorraad aan tokens heeft. Dogecoin zijn voorraad is onbeperkt, waardoor de reële waarden lastig te bepalen zijn. Dogecoin20 heeft met zijn beperkte voorraad hier geen last van, omdat de tokens telkens schaarser worden. 

Wacht niet langer en stap vandaag nog in Dogecoin20 om mee te liften op de volgende crypto pump.

Koop $DOGE20 Hier

eTukTuk ($TUK) – Duurzaam crypto-project richt zich op de toekomst van vervoer

Wie van duurzaamheid houdt, zal zich volledig thuis voelen bij het nieuwe crypto project van eTukTuk. Dit presale project focust zich op het duurzaam maken van vervoermiddelen. Dit doen ze door middel van elektrische tuktuks. 

Tijdens de presale wordt de $TUK token verkocht. De presale van eTukTuk heeft tot op heden $2,5 miljoen weten op te halen.

De tuktuks hebben AI-technologie ingebouwd, waardoor het makkelijker wordt om routes te vinden en druk verkeer te vermijden. Daarnaast zijn de tuktuks elektrisch, waardoor er geen brandstof nodig is om mee te rijden. Hierdoor wordt het voor bestuurders van tuktuks ook een stuk goedkoper om het als vervoermiddel aan te bieden. 

Sluit je vandaag nog aan bij dit duurzame crypto project en ontdek de wereld van de tuktuks met eTukTuk.

Koop $TUK Hier

5thSCAPE ($5SCAPE) – Ontdek de wereld van VR en AR met 5SCAPE

Met 5thScape is het mogelijk om VR spellen te spelen, films te kijken in VR en onderwijs te krijgen in VR. Tijdens de presale wordt de $5SCAPE token verkocht. Hiermee is ondertussen al meer dan $2,8 miljoen opgehaald.

Het project is vooral gericht op het ontwikkelen binnen Virtual Reality spellen, maar zal zich ook verder uitbreiden richting het bieden van onderwijs door middel van VR en het toepassen van sociale interacties.

Het legt hierbij de brug tussen crypto en de VR sector. Vroege investeerders die $5SCAPE tokens kopen hebben namelijk exclusieve toegang tot premium games en functies. Ook is het mogelijk om een passief inkomen te genereren met het vasthouden van de $5SCAPE tokens. Dit kan door de token te staken tegen een lucratief APY.

Spring vandaag nog in het landschap van virtual reality en koop $5SCAPE tokens. Je hebt namelijk nog maar beperkt de tijd om in deze fase van de presale in te stappen.

Koop $5SCAPE Hier

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!