Bitcoin-dominantie laat potentiële marktverschuiving zien

Momenteel bruist de cryptocurrency-markt van enthousiasme, vooral gezien het feit dat er zojuist een duidelijke oplopende driehoeksformatie op de Bitcoin-dominantiegrafiek verschenen is. Dit patroon wordt doorgaans gezien als een bullish indicator en heeft discussies onder handelaren aangewakkerd over de mogelijke implicaties voor het marktaandeel van Bitcoin.

Terwijl sommige handelaren een toename van de dominantie van Bitcoin (BTC) verwachten, hebben anderen er tegengestelde opvattingen over, waarbij zij verwijzen naar een mogelijke neerwaartse trend op de lange termijn.

Bullish sentiment: Bitcoin-dominantie breidt zich verder uit

Onder de bullish personen is echter de oprichter van Into The Cryptoverse, Benjamin Cowen, die vertrouwen uitsprak in de heropleving van Bitcoin en verklaarde aan zijn substantiële aanhang dat de “BTC-dominantietrein op het punt staat het station te verlaten”. Op dezelfde manier benadrukte cryptohandelaar “Beanie” de historische correlatie tussen de dominantie van Bitcoin en de bearmarkten, wat duidt op een terugkeer naar bekendheid voor de leidende cryptocurrency.

Beanie benadrukte dat de dominantie van Bitcoin doorgaans groeit tijdens bearmarkten, omdat beleggers op zoek zijn naar stabiliteit te midden van marktonzekerheid. Hij trok parallellen met de bearmarkt van 2018 en merkte op dat ondanks dat Bitcoin een recordhoogte ooit bereikte, de huidige trend lijkt op de omstandigheden van de bovengenoemde neergang.

Bearish perspectief: Bitcoin-dominantie gaat afnemen

Aan de andere kant trekken andere handelaren zoals Zero Ika het bullish sentiment in twijfel, omdat zij geloven dat de dominantie van Bitcoin zich in werkelijkheid in een neerwaartse langetermijncurve bevindt. Ika zegt dat de dominantie van cryptocurrency fysiek is afgenomen, wat aantoont dat beleggers nu hun interesse verliezen in toonaangevende cryptocurrencies, omdat ze veel andere alternatieven hebben.

De betekenis van het BTC-aandeel in de totale cryptoruimte heeft in de cryptogeschiedenis ups en downs gekend, met 85% (maart 2017) die de markt beheerste, tot een laag niveau van 32,45% (januari 2018). Momenteel leidt Bitcoin de markt met een dominantie van 50,1%, zoals blijkt uit de gegevens van CoinMarketCap, wat impliceert dat beleggers nog steeds verdeeld zijn en dat sommigen er een pessimistische mening op nahouden.

Het argument over het overwicht van Bitcoin is al tijden een interessant onderwerp om naar te kijken. Terwijl voorstanders een toename van de BTC-dominantie modelleren, wijzen de opvattingen van anderen erop dat andere digitale activa een stuk van de markt gaan veroveren. Hoe dan ook, gaan we een spannende tijd tegemoet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!