XRP -whales bewegen na recente SEC-beroepszaak

Na de recente beroepszaak van de Amerikaanse SEC bij rechter Analisa Torres over een definitieve uitspraak over Ripple, lijken XRP-whales in beweging te zijn gekomen, waarbij in de afgelopen 24 uur enorme hoeveelheden tokens zijn verplaatst. Onthullingen van de blockchain-tracker Whale Alert tonen aan dat meer dan 300 miljoen XRP van eigenaar zijn gewisseld, wat aanzienlijke aandacht van investeerders heeft getrokken nu de token vandaag aanzienlijk in waarde is gedaald, wat speculaties voedt over de wereldwijde cryptohorizon.

Na het juridische geschil van Ripple met de Amerikaanse SEC handelde XRP aanzienlijk trager binnen de bredere cryptomarkt. Met de Amerikaanse toezichthouder die een definitieve beslissing vraagt over Ripple, heeft de recente grote beweging van whales een stroom van interpretaties over de toekomstige prijsactie van XRP in gang gezet.

Diepgaande analyse van meer dan 300 miljoen XRP-transacties

Volgens de gegevens van Whale Alert werden drie grote transacties gezamenlijk verantwoordelijk gesteld voor de verplaatsing van 301,8 miljoen XRP, met een totale waarde van $191,11 miljoen. Twee van deze transacties toonden de verkoop van XRP door een bekende whale aan CEXs, terwijl de derde transactie een enorme overdracht van XRP tussen onbekende wallets liet zien.

Een bedrag van 250 miljoen XRP, ter waarde van $158,38 miljoen, werd overgebracht tussen onbekende adressen. Het portemonnee-adres dat eerder werd gebruikt voor soortgelijke transacties, genaamd …Rzn, verplaatste 28,4 miljoen munten ter waarde van $17,95 miljoen naar Bitso en 23,4 miljoen munten ter waarde van $14,78 miljoen naar Bitstamp. Deze transacties tonen een gemengd sentiment onder walvissen, met zowel verkoop als overdrachten tussen wallets die gelijktijdig plaatsvonden.

Deze gebeurtenissen leidden tot speculatie, vooral omdat ze plaatsvonden kort nadat de SEC een definitieve uitspraak had ingediend tegen Ripple. Deze uitspraak omvat permanente bevelen, teruggave en voorafgaande rente, en civiele boetes van bijna $2 miljard.

In de tussentijd blijft de door Ripple ondersteunde token XRP een trage koers volgen, in lijn met de onzekerheid rond de juridische situatie tussen Ripple en de Amerikaanse SEC.

De XRP-prijs daalt

Op dit moment wordt de XRP-token verhandeld tegen $0,6299, met een daling van 2,52% in de afgelopen 24 uur. De marktkapitalisatie en het handelsvolume zijn respectievelijk met 2,42% en 12,23% afgenomen vandaag, waardoor XRP een bearish trend vertoont te midden van de bredere cryptomarkt.

De recente daling van XRP wordt voornamelijk toegeschreven aan de lopende rechtszaak tussen Ripple & de Amerikaanse SEC. Het beroep van de Amerikaanse toezichthouder gisteren benadrukt verder de impact van de juridische geschillen tussen beide partijen op de huidige daling. Tegelijkertijd, met grote whales die hun activa verplaatsen, zijn crypto-enthousiastelingen in afwachting van mogelijke prijsschommelingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!