Tether onthult AI-divisie voor open-source AI revolutie

Tether, de uitgever van de stabielecoin USDT, heeft zijn intrede gedaan in de sector van kunstmatige intelligentie (AI). Met een marktkapitalisatie van meer dan $104 miljard lanceert het bedrijf ‘Tether Data’, een nieuwe divisie gericht op het pionieren van open-source, multimodale AI-modellen. Dit programma richt zich op het gebruik van AI-oplossingen in commercieel gedreven producten, waar de industrie om vraagt op het gebied van meer transparantie en privacy.

De toetreding van Tether Data markeert een belangrijk moment voor het bedrijf, dat doorgaans wordt gekenmerkt door zijn investeringen in verschillende gebieden zoals hernieuwbare telecommunicatie, energie en bitcoin-mining. Tether CEO Paolo Ardoino wees op de transformerende aard van AI in de echte en digitale wereld. De oprichting van deze divisie is een nieuwe wending voor Tether, waar het bedrijf zich zal richten op AI en privacybehoudende technologie.

Een sleutelelement in de missie van Tether Data is de creatie van open-source AI-modellen. Deze strategie wordt geplaatst binnen de context van toenemende zorgen over de monopolisering van AI-technologieën door techreuzen, waaronder Microsoft, Facebook en Google. Het belang van transparante privacy is wat Tether Data probeert te leiden, als voorbeeld, in het domein van toegankelijke AI-ontwikkeling.

Bovendien streeft Tether Data naar samenwerking over de markt. Door AI te gebruiken in producten en in interactie te treden met de gemeenschap, streeft Tether naar een substantiële impact op het ecosysteem. Deze gezamenlijke inspanning is ontworpen om innovatie te stimuleren en ervoor te zorgen dat de voordelen van AI-technologie breed toegankelijk zijn.

Deze stap van Tether Data komt op een moment dat het debat over de openheid van AI-technologieën naar voren is gekomen. Elon Musk heeft recentelijk Open AI aangeklaagd vanwege zijn gesloten-source modellen en als vergelding zijn eigen ‘Grok’-model vrijgegeven aan het publiek. Deze rechtszaak richt zich op de toenemende controverse rond de transparantie en beschikbaarheid van AI-systemen.

De inzet van Tether Data voor open-source AI is goed getimed. De toewijding van Tether aan het ontwikkelen van transparante en privacygerichte AI-modellen voegt een belangrijk onderdeel toe aan het debat. Deze stap verzet zich niet alleen tegen de traditionele manier van werken, maar past ook in de algemene trends in de industrie van de ontwikkeling van meer open en ethische AI.

Tether Data is gestart met een wereldwijde wervingscampagne om zijn AI-inspanningen te promoten. Het streeft ernaar om AI-passievolle individuen uit te nodigen, zodat ze carrièremogelijkheden kunnen verkennen in zijn snelgroeiende AI-divisie. Deze wervingsinspanning maakt deel uit van de bredere strategie van het bedrijf om te leiden in de ontwikkeling en integratie van AI-technologieën.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!