Gerenommeerde analist noemt een Bitcoin prijs van $160.000 conservatief

Een cryptocurrency-handelaar, die bekend staat om zijn verschillende nauwkeurige voorspellingen, zegt dat de Bitcoin prijs deze bull-cyclus boven de $160.000 zou kunnen stijgen als de huidige marktstructuur standhoudt.

De pseudonieme analist Dave the Wave vertelde zijn 143.000 volgers op X dat, op basis van de prijsactie van Bitcoin (BTC) vanaf 2020, de koningsmunt vóór mei $160.000 zou kunnen bereiken en blijven stijgen. Hij zei het volgende:

“Een BTC-doelstelling van $160.000, als we een aanhoudende parabolische run zien, is eigenlijk behoorlijk conservatief in deze vergelijking.”

Dave the Wave gebruikt zijn eigen versie van logaritmische groeikanalen (LGC) om te proberen de toppen en bodems van de marktcyclus te voorspellen, terwijl hij de kortetermijnvolatiliteit en ruis eruit filtert.

Kijkend naar zijn grafiek suggereert de handelaar dat Bitcoin een soortgelijk prijspatroon afdrukt als in 2020, waar het uit een stijgend kanaal breekt en in een parabolische impuls naar boven gaat, waarmee een beweging van 154% wordt voltooid.

Rekt Capital is iets voorzichtiger

De pseudonieme cryptohandelaar Rekt Capital maakte in zijn analyse ook een vergelijking tussen de huidige cyclus van Bitcoin en 2020, de vorige periode vóór een halvering. Hij suggereert dat Bitcoin zou kunnen consolideren in het hoge bereik van $60.000, terwijl het de halvering en latere uitbraak ingaat, vergelijkbaar met de cyclus 2020-2021. Hij beschreef het als volgt:

“Deze huidige cyclus is een verhaal van heraccumulatiebereiken (groen-rood). En een interessante mogelijkheid voor een halving van de prijzen is verdere consolidatie op hoogtepunten (dat wil zeggen heraccumulatie). Deze ommekeer in de technische gebeurtenissen zou historisch accuraat zijn. Het zou voldoen aan het feit dat een pre-halving retrace 28-14 dagen vóór de halving plaatsvindt. En het zou voldoen aan het feit dat de overgang vóór de halvering teruggaat naar heraccumulatie na de halvering.

Als Bitcoin erin slaagt de oude recordhoogte van ~$69.000 om te zetten in nieuwe steun, dan zou dit idee van ‘heraccumulatiebereik’ ongeldig zijn omdat de prijs klaar zou zijn voor prijsuitbreiding naar prijsontdekking. Als Bitcoin echter niet in staat is om ~69.000 dollar in steun om te zetten voordat de halvering van deze heraccumulatie een realiteit zou kunnen worden en in lijn zou zijn met de historische prijstendensen rond de halvering.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!