Shiba Inu vs. Dogecoin: Welke veelbelovende crypto meme gaat stijgen in april?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Shiba Inu en Dogecoin staan bekend als de twee grootste meme coins. Zo heeft DOGE een market cap van ruim $22 miljard en SHIB een kleine $16 miljard. Hoewel beide grote meme coins een minder goede week achter de rug hebben, zouden ze in april hard kunnen stijgen.

Hoewel bitcoin is gedaald, kleurt Dogecoin nog groen met een stijging van +1% aan het begin van de middag. Shiba Inu is daarentegen met een kleine -1% gedaald in de afgelopen 24 uur.

Welke crypto meme gaat stijgen en de leiding nemen in april?

Shiba Inu vs. Dogecoin – Welke crypto meme gaat harder stijgen in 2024?

We kijken in detail naar SHIB, want die is in de afgelopen 30 dagen twee keer zo hard gestegen als DOGE. Nu de market cap van Shiba Inu erg dichtbij die van Dogecoin begint te komen, beginnen mensen te speculeren of Shiba Inu de ‘Dogecoin killer’ kan worden dit jaar.

Shiba Inu ligt momenteel op $0,000027 na een daling van -1% in de afgelopen 24 uur en -6,35% in de afgelopen week. In de afgelopen 30 dagen is SHIB met +180% geklommen, terwijl DOGE slechts +84% is gestegen.

Ondanks het bearish begin van deze week voor crypto, ligt de Shiba Inu koers nog steeds boven zijn 30-daagse moving average (geel)  zonder hier deze week onder te dalen. Dit wijst erop dat Shiba Inu een sterke bodem heeft en potentie om hard te stijgen deze bull run.

Dit wordt verder versterkt door de Relative Strength Index (RSI) van 53, een neutraal niveau dat aangeeft dat Shiba Inu nog veel kan stijgen voordat er een correctie hoeft plaats te vinden.

Dogecoin is intussen meer dan 10 jaar oud, maar Shiba Inu lijkt de grootste meme coin bijna te hebben ingehaald. Als je kijkt naar Shiba Inu, dan zie je een meme coin die veel beter meegaat met de tijd, terwijl Dogecoin lijkt te stagneren.

Zo heeft Shiba Inu zijn eigen NFT’s en een ecosysteem, Shibarium, daarnaast werkt het project aan een metaverse. Dit terwijl Dogecoin niet veel meer is dan een meme en een betaalmiddel op sommige platforms.

Dankzij deze ontwikkeling, zit de kans er dik in dat Shiba Inu Dogecoin in kan halen, mogelijk dit jaar nog. SHIB moet nog zo’n +200% stijgen voor een nieuwe All-Time High, terwijl DOGE nog ruim +300% moet stijgen om zijn ATH te bereiken.

Met dat gezegd te hebben, is het lastig om te voorspellen wat de meme coins op lange termijn zullen doen. Beide meme crypto’s zullen stijgen wanneer Bitcoin nieuwe hoogtes bereikt en consolideert, maar we denken dat Shiba Inu, dankzij zijn utility, beter kan presteren op langere termijn.

Kan Shiba Inu x3 gaan in 2024 of hebben deze veelbelovende crypto memes meer potentie?

Shiba Inu heeft veel potentie om op lange termijn veel waard te worden. Maar hoewel een stijging van 3x erg indrukwekkend zou zijn voor SHIB, doen sommige meme coins dit binnen een uur en de minder riskante meme coins in enkele dagen of weken.

In dit deel van het artikel bekijken we een aantal meme coins met potentie op korte termijn maar ook op lange termijn. Deze meme coins hebben geweldige teams en extra utility, zoals airdrops, staking en crypto games.

Hiermee kan een vroege investering in deze meme coins mogelijk veel geld opleveren.

Dogecoin20 (DOGE20) – Is deze meme coin de nieuwe DOGE?

We beginnen met de minder riskante meme coins, want een investering in Dogecoin20 (DOGE20) kan niet alleen op korte termijn winst opleveren, maar ook op langere termijn een bron van passief inkomen worden.

We hadden het eerder in het artikel over het gebrek aan utility van Dogecoin, dit is iets waar Dogecoin20 een oplossing voor heeft. De nieuwe meme coin combineert het leuke van Dogecoin met staking en donaties aan goede doelen.

Je kunt Dogecoin20 kopen in de presale, die een week geleden is gelanceerd en meer dan $5,8 miljoen heeft opgehaald. DOGE20 heeft nu een prijs van $0,000206 die binnenkort op zal lopen en na de presale nog veel hoger kan worden.

Nu naar Dogecoin20

Smog (SMOG) – Succesvolle meme coin klaar voor nieuwe rally

Een andere aantrekkelijke meme coin is Smog (SMOG), die van plan is om de grootste crypto airdrop te doen die Solana ooit heeft gezien. Je hebt nog iets meer dan een week om in aanmerking te komen voor deze airdrop.

Investeerders schenken steeds meer aandacht aan deze veelbelovende crypto en claimen hun deel van de airdrop door SMOG te kopen, staken en door quests te voltooien op Zealy. Met deze airdrop campagne is SMOG uitgegroeid tot een meme coin met een market cap van $157 miljoen.

Je kunt SMOG op Solana kopen via Jupiter en op Ethereum via de officiële website. Daarnaast kun je SMOG staken voor een APY van 42%, waarbij je ook nog 10% korting krijgt op de actuele prijs en extra airdrop punten verdient.

Nu naar Smog

Sponge (SPONGE) – Meme coin volgt oude succesformule

Sponge (SPONGE) is een erg veelbelovende crypto meme die al bijna een jaar oud is en een totale market cap van $400 miljoen heeft. Toch kan Sponge nog veel hoger gaan, gezien de meme coin binnenkort wordt gelist op een aantal van de grootste crypto exchanges.

Naast de opkomende crypto exchange listings, onthult het team van Sponge binnenkort zijn play-to-earn game. In deze game kun je racen tegen SpongeBob en andere personages en verdien je op basis van je score extra SPONGE.

Je kunt Sponge kopen en staken via de officiële website, dit kan op zowel Polygon als Ethereum. Na de lancering van zijn crypto game en lancering op gecentraliseerde exchanges, heeft SPONGE veel potentie om viraal te gaan

Nu naar Sponge

DogWifCat (DWIFC) – Nieuw hoofdstuk van de Solana meme coins

Een riskante meme coin met meer potentie op korte termijn is DogWifCat (DWIFC). Hoewel deze meme coin geen extra utility heeft, heeft deze wel veel hype opgewekt na zijn lancering deze week.

Ook vandaag is DWIFC met meer dan +30% gestegen en lijkt het de aandacht te krijgen van crypto whales, waardoor het een erg aantrekkelijke meme coin kan zijn voor traders.

DogWifCat is een populaire crypto meme die de komende dagen veel zou kunnen stijgen in waarde. De meme coin combineert concepten van andere meme coins en kan daarom nog meer waard worden.

Nu naar DogWifCat

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!