Wu-Tang Clan’s Ghostface Killah lanceert exclusieve muziek als Bitcoin Ordinals

De Amerikaanse rapper Ghostface Killah, lid van de hiphopgroep Wu-Tang Clan, gaat nieuwe muziek uitbrengen als Bitcoin Ordinals. Daarbij biedt hij holders de kans op Creative Commons Zero rechten op de muziek.

De rapper verklaarde in een bericht op het sociale mediaplatform X dat er 10.000 exemplaren van zijn Ordinals beschikbaar zullen zijn via een gratis mint. Hij benadrukte ook dat de houders Creative Commons Zero (CC0)-rechten op de muziek zullen hebben.

CC0 betekent dat er afstand is gedaan van het auteursrecht voor specifiek werk. Hierdoor kunnen gebruikers het materiaal kopiëren, distribueren, remixen, aanpassen en voortbouwen zonder toestemming of royalty’s te betalen.

Volgens Ghostface is de Bitcoin Ordinal-collectie mogelijk gemaakt door een samenwerking met de Ordinals Bot, Rare Scrilla en NakaPepes.

Ghostface is echter niet de enige rapper die zijn exclusieve muziek uitbrengt als Ordinals. Kortgeleden maakte ook de Marokkaans-Amerikaanse rapper French Montana bekend dat hij nieuwe muziek gaat uitbrengen als Bitcoin Ordinals. Hierdoor biedt de Marokkaans-Amerikaanse rapper zijn fans uniek eigendom en interactie met zijn werk

De trend om exclusieve muziek of rechten op eerder uitgebrachte muziek als NFT’s uit te geven, wordt steeds populairder onder muzikanten. Platforms zoals Sound xyz en Audius gebruiken door blockchain ondersteunde oplossingen om muzikanten meer controle over hun inhoud te geven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!