OKX verwijdert USDT-paren in Europa

Cryptocurrency exchange OKX verwijdert naar verluidt de ondersteuning voor Tether (USDT)-paren in de EU. Dit betekent dat OKX alleen nog ondersteuning biedt voor USDC- en euro-gebaseerde paren. Dit volgens een bericht dat gedeeld is op het social mediaplatform X. 

Een gebruiker op social mediaplatform X toonde een screenshot van een klantenservice medewerker van OKX, waarin bekend wordt gemaakt dat USDT-handelsparen niet langer worden ondersteund op de Europese markt.

“We willen u laten weten dat de beschikbaarheid van USDT-handelsparen in uw huidige regio is stopgezet. Houd er rekening mee dat niet alle tokens op alle markten worden ondersteund vanwege wettelijke vereisten. In de toekomst zullen alleen EUR- en USDC-paren toegankelijk zijn voor spot-handel.”

In het bericht werd verder ook vermeld dat OKX van plan is om 30 nieuwe handelsparen met de euro toe te voegen. Er is echter nog geen officiële verklaring van OKX vrijgegeven over de verwijdering van Tether (USDT)-paren. Echter op het moment van schrijven melden verschillende nieuwsbronnen dat OKX geen USDT-cryptoparen meer aanbiedt in Duitsland.

Verwijdert OKX USDT-handelsparen vóór MiCA?

Op sociale media wordt volop gesuggereerd dat de verwijdering van de USDT-handelsparen verband houdt met de regels omtrent stablecoins zoals opgenomen in het regelgevingskader voor Markets in Crypto-Assets (MiCA). Hoewel het eerder genoemde klantenservicebericht niet specifiek vermeldde dat dit het geval was, gaf het wel aan dat regelgevende vereisten verantwoordelijk waren voor deze beslissing. Het verwijderen van de USDT-handelsparen vindt enkele maanden plaats vóór de geplande implementatie van MiCA door de EU, die volledig van kracht wordt op 30 december 2024.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!