Kan Bitcoin instorten? Crypto-expert voorziet mogelijke correctie naar $60k na bereiken nieuwe ATH Bitcoin

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De hele week was Bitcoin flink de bovengrens aan het testen en zette daarbij meermaals een nieuw all-time high (ATH) neer. Toch leek er enige consolidatie op te merken en daardoor stelde menig crypto expert dat er een correctie aan zit te komen. Inmiddels lijkt deze daadwerkelijk te zijn gearriveerd. Kan Bitcoin instorten?

Actuele Bitcoin koers – Correctie na nieuw ATH Bitcoin

Vanmorgen werden crypto traders, en in het bijzonder Bitcoin traders, voor het eerst in lange tijd weer wakker met rode cijfers. Na een week van nieuwe ATH Bitcoin noteringen, vond er een flinke correctie daling plaats van bijna 10% op het laagste punt. Inmiddels bedraagt het verlies op 15 maart een daling van 5,28% naar een waarde van $67.537.

Door de recente dip heeft er een flinke liquidatie van Bitcoin plaatsgevonden. Vandaag werd er al zo’n $680 miljoen aan Bitcoin geliquideerd. Hierdoor werd de huidige daling nog eens versterkt en wer Bitcoin dus 10% minder waard.

De afgelopen twee weken werden er meermaals nieuwe Bitcoin ATH’s behaald en de bekende cryptomunt bevond zich in een ware ‘price discovery range’. Na wat kleine spartelingen bleek al snel dat de koers consolideerde. Wel bleef het niveau boven de $71.000 behouden, tot vandaag. Daarom vragen veel investeerders zich af: kan BTC instorten de komende periode?

Bitcoin koers verwachting – Kan Bitcoin instorten?

De correctie van Bitcoin zat er al een tijdje aan te komen volgens menig crypto expert. Zo stelde een analisten van Swissblock op woensdag 13 maart al dat Bitcoin kan dalen tot $58.000 in een afkoelperiode. Volgens het analytische bedrijf was de Bitcoin koers al sinds eind januari constant aan het stijgen. Toch beweegt geen enkele rally zich in een rechte lijn en moet er op een gegeven moment een natuurlijke correctie plaatsvinden. Dit lijkt nu het geval te zijn.

Bitcoin koers verwachting van Swissblock

Een andere bekende crypto expert, Captain Faibiks, merkte op X op dat de Bitcoin koers een ‘Rising Wedge Downside Breakout’ patroon vormde. Dit suggereert een potentieel sterke daling van een koers, wat in dit geval ook waar bleek te zijn.

In zijn analyse verwacht Captain Faibiks dat de waarde van Bitcoin mogelijk kan dalen tot een waarde van $60.000. Er zijn verschillende technische indicatoren die dit beeld ondersteunen. Zo geeft de Market Value to Realized Value (MVRV) factor ook aan dat de daling tot $60.0000 kan gaan. 

Toch kan deze huidige correctie in aanloop naar de Bitcoin halving een goed instapmoment zijn voor veel traders. Na de halving belandt Bitcoin namelijk vaak opnieuw in een flinke rally en bereikt het historisch gezien nieuwe ATH’s, samen met de gehele markt.

Crypto-expert deelt veelbelovende crypto tijdens Bitcoin crash

Na het bereiken van een nieuw ATH Bitcoin volgt er vaker een crash. Alhoewel Bitcoin op de langer termijn nog wel gaat stijgen, verleggen traders hun focus naar veelbelovende projecten voor de korte termijn.

Onlangs deelde een crypto expert veelbelovende nieuwe cryptomunten die op de korte termijn hoge rendementen kunnen opleveren. Wij hebben drie meest veelbelovende hieronder voor jou geselecteerd. Neem snel een kijkje om te zien welk project het beste bij jouw portfolio past.

Green Bitcoin (GBTC) – Groene Bitcoin variant is ideaal alternatief

Green Bitcoin is een nieuw project dat een ideale optie vormt tijdens de crypto crash. Deze groene Bitcoin variant trekt namelijk veel aandacht van traders nu hun token GBTC in de presale zit. In tegenstelling tot Bitcoin, bevindt GBTC zich nog aan het begin van de groeicurve. Hierdoor is er nog ruimte voor extreme rendementen voor vroege investeerders.

De GBTC token is de groene crypto variant van Bitcoin. Deze veelbelovende token opereert namelijk op het Ethereum netwerk en kan daarom gebruik maken van het Proof-of-Stake mechanisme. Dit is vele malen zuiniger dan het Proof-of-Work van Bitcoin. Daarnaast is het ook een stuk lucratiever, omdat de transactiekosten van Ethereum flink zijn verlaagd met de Dencun upgrade.

Daarnaast introduceert Green Bitcoin interessante manieren om geld te verdienen met crypto. Dit noemen ze Gamified staking en het werkt als volgt:

Na je aankoop kun je de GBTC tokens staken tegen een zeer lucratief APY. Hierdoor genereer je direct een passief inkomen, nog voordat de token officieel gelanceerd is. Daarbovenop kun je de Bitcoin koers voorspellen op het platform. Bij correcte voorspellingen worden je beloningen uit de staking pool verhoogd.

De presale is een groot succes en in korte tijd zijn er al veel investeerders bijgekomen. Afgelopen woensdag werd een belangrijke mijlpaal van $4 miljoen behaald. Inmiddels staat de teller al over de $4,8 miljoen, wat duidelijk laat zien dat veel investeerders vertrouwen hebben in het project.

Nu naar Green Bitcoin

eTukTuk (TUK) – Duurzame crypto lost wereldproblemen op

Ook eTukTuk werd door de crypto expert getipt na het bereiken van een nieuwe Bitcoin ATH. Deze duurzame crypto beschikt over een uniek concept dat de wereld wil verbeteren. Daarvoor hebben ze een nieuwe token ontwikkeld genaamd: TUK token.

eTukTuk wil de transportsector in ontwikkelingslanden verbeteren en verduurzamen. In landen zoals Sri Lanka is de tuktuk een zeer populair vervoermiddel. De tuktuk is echter wel een zeer vervuilend voertuig door de tweetakt motor. Dit zorgt voor veel CO2 uitstoot en een slechte luchtkwaliteit. eTukTuk komt hiervoor met een oplossing: de elektrische tuktuk, ook wel de eTukTuk.

Daarnaast zal eTukTuk samen met partners zorgen voor een uitgebreid oplaadnetwerk, waar chauffeurs hun tuktuk kunnen opladen met TUK tokens. In Sri Lanka werkt eTukTuk al samen met de overheid om dit plan te realiseren. Daarnaast speelt de TUK token een centrale rol in een zeer vermakelijke Play-to-Earn game.

Investeerders van de TUK token kunnen in dit geheel ook een graantje meepikken. Zo kunnen ze profiteren van en stijgende waarde naarmate de vraag naar de token toeneemt door het oplaadnetwerk. Daarnaast kunnen holders de token staken voor extra beloningen. Deze zullen deels worden bekostigd met de winst uit het project.

De TUK token is nu nog te koop in de presale. Neem dus snel een kijkje op de website en verzeker jezelf van genoeg TUK tokens voordat de prijs stijgt.

Nu naar eTukTuk

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Stake-to-Mine Bitcoin in aanloop naar halving

Op de korte termijn zeggen crypto experts dat de Bitcoin koers nog even zal dalen. Toch zal de waarde op de lange termijn vrijwel zeker toenemen. Daarom kan het alsnog verstandig zijn om nu wat Bitcoins te zoeken. Dit is mogelijk via Bitcoin Minetrix, zonder dat je daar tegen een hoge prijs voor hoeft in te kopen. Hoe werkt dit precies?

Via de presale van Bitcoin Minetrix kun je BTCMTX tokens kopen. Deze tokens kun je direct staken tegen een mooie APY, zelfs als de presale nog loopt. Hiervoor ontvang je mooie beloningen via extra BTCMTX tokens.

Na het aflopen van de presale krijg je echter ook nog speciale cloud mining credits. Deze credits kun je vervolgens inzetten om een deel van de cloud mining opbrengsten te claimen, lees: Bitcoin. Hierdoor kun je als particulier weer efficiënt Bitcoin minen, zonder dat je daar veel geld voor hoeft uit te geven aan dure apparatuur.

In aanloop naar de Bitcoin halving kan het zeer interessant zijn om wat extra Bitcoins te bemachtigen. Neem dus snel een kijkje bij de Bitcoin Minetrix presale, waarin al meer dan $12,8 miljoen is opgehaald. Het einde komt al in zicht, waardoor je slechts nog beperkte tijd hebt om te handelen.

Nu naar Bitcoin Minetrix

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!