Cardano-oprichter haalt uit naar critici over Hydra-ontwikkeling

Charles Hoskinson heeft de geruchten over de vermeende verlating van Cardano Hydra weerlegd en beschouwt de beweringen van critici als niets meer dan FUD – Fear, Uncertainty, and Doubt.

Er worden meer upgrades uitgevoerd voor Cardano Hydra

Hoskinson merkte op dat hij video’s had gezien waarin werd beweerd dat het schaalprotocol van het netwerk, Cardano Hydra, was verlaten.

Hij verhelderde echter dat dit slechts FUD was, aangezien het team van Cardano momenteel zeer “productief en gemotiveerd” is. De leider in de cryptowereld ging verder met uitleggen dat het Cardano-ecosysteem een grote betrokkenheid van de gemeenschap ervaart en dat er in de komende weken nieuwe documenten zullen worden vrijgegeven ter verbetering van het protocol.

Dit is niet de eerste keer dat er valse informatie circuleert over Cardano Hydra, en Hoskinson heeft altijd gereageerd door het protocol te verdedigen. Vorig jaar oktober waren er enkele misverstanden over de mogelijkheden van Cardano Hydra. Na de lancering op het mainnet in mei werd gesuggereerd dat Hydra transacties niet met een redelijke snelheid kon afronden.

Om hierop te reageren, deelde Hoskinson een TPS-grafiek die ongeveer 1.000 TPS liet zien om de doorvoercapaciteit van Cardano te benadrukken. Hij merkte verder op dat deze enkele meting alleen niet het volledige potentieel van Cardano vertegenwoordigde, aangezien het doel van Hydra in de loop der tijd progressief is geëvolueerd.

Hydra’s Upgrade naar V0.12.0

Vanaf het begin is Cardano Hydra ontwikkeld met als doel de schaalbaarheid van het netwerk te verbeteren door een innovatieve aanpak van transactieverwerking te hanteren. In de loop der tijd heeft het ontwikkelingsteam van Cardano Hydra consistent verschillende upgrades doorgevoerd om het protocol te verfijnen en een naadloze werking van zijn functionaliteiten te verzekeren.

Niet lang na de officiële lancering op het mainnet heeft het team van Cardano Hydra de protocolspecificatie bijgewerkt om in lijn te zijn met recente off-chain protocolwijzigingen. Ook is er een upgrade uitgevoerd naar GHC 9.2.7, wat resulteerde in verbeterde compileertijden en iets kleinere Plutus-scripts.

Een van de essentiële updates van deze schaalbare tool was de upgrade naar versie 0.12.0, die goed compatibel bleef met Cardano Node versie 8.1.2 en het Mithril-protocol ontwikkeld door Input Output Global (IOG). Momenteel werkt het Hydra-team aan versie 0.15.0, waarbij al aanzienlijke vooruitgang is geboekt volgens hints gedeeld door Hoskinson.

Daarnaast heeft het team kwesties aangepakt met betrekking tot rooktests en workflows voor het publiceren van websites. Met al deze upgrades lijkt het erop dat Hydra niet verlaten is en dat dit ook niet binnenkort zal gebeuren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!