Polkadot onthult nieuwe SDK voor Unity en lanceert Polkadot Play

Op 14 maart heeft Polkadot (DOT) een nieuwe Software Development Kit (SDK) onthuld voor de game-engine Unity, wat een belangrijke stap voorwaarts is voor ontwikkelaars in de Web3 gaming-ruimte. De SDK fungeert als een naadloze verbinding, waarbij de mogelijkheden van de ontwikkelingstools van Unity worden geïntegreerd met het Polkadot blockchain-netwerk. Deze ontwikkeling komt na het recente initiatief van Polkadot Play, dat tot doel heeft de onboarding van ontwikkelaars te stroomlijnen.

De Geverifieerde Polkadot SDK voor Unity is speciaal ontworpen om het proces van spelcreatie te vereenvoudigen, waardoor ontwikkelaars moeiteloos meeslepende Web3-spellen kunnen ontwikkelen. Polkadot Play, dat werkt onder een gedecentraliseerd en open governance-model, voorziet ontwikkelaars niet alleen van de nodige tools en bronnen, maar biedt ook een toegewijd technisch ondersteuningsteam om de integratie van spellen soepel te laten verlopen.

“Polkadot Play betekent een grote stap voorwaarts in het decentraliseren van op blockchain gebaseerde gaming,” merkte Nicholas Douzinas, medeoprichter van het op Polkadot gebaseerde gamingplatform Ajuna, op. “Door een hub te creëren die zich richt op gaming, demonstreren we het potentieel van Polkadot en bieden we een centraal toegangspunt voor game-ontwikkelaars om aan de slag te gaan.”

Naast technische assistentie biedt Polkadot Play ook ondersteuning op het gebied van zakelijke ontwikkeling, waarbij ontwikkelaars in contact worden gebracht met mogelijke partners en waarbij een levendige gemeenschap van ontwikkelaars, makers en ondernemers wordt gestimuleerd. In samenwerking met de Blockchain Game Alliance (BGA) zal Polkadot Play in 2024 een Game Jam organiseren, waarbij ontwikkelaars worden aangemoedigd om te innoveren met behulp van de Polkadot SDK voor Unity. Dit initiatief, samen met toekomstige Game Jams, heeft als doel verdere acceptatie van het platform te bevorderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!